avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul pensie

Am 54 ani si 35 ani lucrati -comert si distributie- (din care 5 ani au fost intrerupere pentru cresterea copilului), plus 1 an lucrat in Germania 2019-2020. Doresc sa stiu daca cei 5 ani intrerupere precum si anul lucrat in Germania se iau in calcul la pensionare si daca pot beneficia de pensie anticipata si de cand si in acest caz ce acte sunt necesare din Germania. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 29 Iunie 2020
Precizati-ne :
- data de nastere;
- perioada pentru crestere a copilului (de la ..... pana la .....)
Data nasterii 11.06.1966. Perioada de intrerupere este 1990-1995 copilul nascut in 08.10.1988
pensionare la limita de varsta : dupa mai 2029 (62 ani si 11 luni )

Art. 3 din Decretul-lege nr.31/1990
Perioada concediului pentru sarcina si lehuzie si a concediului pentru ingrijirea copilului in virsta de pina la un an constituie vechime in munca si se include in calculul vechimii neintrerupte in munca si in aceeasi unitate.
Multumesc pentru raspuns. Totusi imi puteti spune daca perioada lucrata cu contract de munca in Germania se ia in calcul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, vi se ia in consierare si perioada lucrata cu contract de munca in Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare la pensie cecilia_b cecilia_b In luna mai 1990 am intrat in concediul pentru cresterea copilului conform Decretului lege 31/1990. In Cartea de munca este trecuta la data 24.05.1990 : ... (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijire copil nikosteluta nikosteluta Din tot noianul de legi si tot ce scrie pe net, tot nu am inteles daca CIC luat in 1995 se adauga in calculul sporului de vechime. Ma poate lamuri cineva? (vezi toată discuția)
Se adauga la vechime in munca concediul pentru cresterea copilului luat in anul 1990 carmenciobanu88 carmenciobanu88 Mamele care au avut concediu pentru cresterea copilui in anul 1990 respectiv 1991 perioada respectiva se considera vechime in munca sau nu . ... (vezi toată discuția)