Buna ziua, doresc sa amplasez pe un teren intravilan, o structura mobila pe roti de aprx. 60-70mp. In acest sens am inteles ca astfel de constructii sunt scutite de obtinerea unui aviz de constructii, in schimb iti trebuie avizul de amplasare. Intrebarea este cine acorda acest aviz si care ar fi dovada din lege care scuteste acest tip de constructie de avizul de construire, pentru ca in lege nu se specifica clar acest tip de casa pe roti. Multumesc.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
casa pe roti nu e specificata in lege fiindca ea nu exista (legea s-a actualizat, iar conceptul de constructii temporare a fost precizat).
avizul de amplasare se emite de primarie pentru amplasarea pe spatiul public de rulote/ corturi ad-hoc, pe o anumita perioada.
CU si AC nu sunt doar hartii, ele arata si modul in care primaria asigura vidanjare si colectarea gunoiului, furnizorii de gaze/ energie/ apa - canal asigura utilitatile, etc.
citind articolul am observat ca toate casele au mers la export.
in legislatia aplicabila, nu exista constructii mobile, fiindca ele sunt irelevante pentru organizarea cadastrala. prin urmare, constructiile sunt "definitive" (care au numar cadastral/ CF, si unde proprietarul isi poate declara domiciliul, sau sediul social) si "temporare", a caror durata de viata e bine stabilita.
mobilitatea unei constructii este strict o solutie tehnica aleasa de proprietar.
daca dvs doriti ca aceasta structura mobila sa dainuiasca mai mult de 2 ani (cred ca asta e perioada maxima a unei constructii temporare, mai precis organizare de santier, dar e de verificat), atunci inseamna ca ati edificat un imobil care are nevoie de AC.