avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aviz amplasare casa pe roti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aviz amplasare casa pe roti

Buna ziua, doresc sa amplasez pe un teren intravilan, o structura mobila pe roti de aprx. 60-70mp. In acest sens am inteles ca astfel de constructii sunt scutite de obtinerea unui aviz de constructii, in schimb iti trebuie avizul de amplasare. Intrebarea este cine acorda acest aviz si care ar fi dovada din lege care scuteste acest tip de constructie de avizul de construire, pentru ca in lege nu se specifica clar acest tip de casa pe roti. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
Squereld, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:16, 29 Iunie 2020
Am găsit o descriere a caselor pe roți și o soluție adoptată de o firmă românească.
„Interesant este că oamenii nu trebuie să îşi mai bată capul cu autorizaţiile de construcţie, certificat de urbanism, proiecte şi alte documente necesare pentru construirea unei case. Are nevoie doar de un număr de înmatriculare (...)”
[ link extern ]
multumesc, stiu articolul, insa nu raspunde la intrebarea mea legata de argumentul legal pe care trebuie sa il am in discutia cu primaria.
multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa pe roti nu e specificata in lege fiindca ea nu exista (legea s-a actualizat, iar conceptul de constructii temporare a fost precizat).
avizul de amplasare se emite de primarie pentru amplasarea pe spatiul public de rulote/ corturi ad-hoc, pe o anumita perioada.
CU si AC nu sunt doar hartii, ele arata si modul in care primaria asigura vidanjare si colectarea gunoiului, furnizorii de gaze/ energie/ apa - canal asigura utilitatile, etc.
citind articolul am observat ca toate casele au mers la export.
Multumesc de unfo, asta caut eu cadrul legal in care pot sa amplasez aceasta structura mobila.
in legislatia aplicabila, nu exista constructii mobile, fiindca ele sunt irelevante pentru organizarea cadastrala. prin urmare, constructiile sunt "definitive" (care au numar cadastral/ CF, si unde proprietarul isi poate declara domiciliul, sau sediul social) si "temporare", a caror durata de viata e bine stabilita.
mobilitatea unei constructii este strict o solutie tehnica aleasa de proprietar.
daca dvs doriti ca aceasta structura mobila sa dainuiasca mai mult de 2 ani (cred ca asta e perioada maxima a unei constructii temporare, mai precis organizare de santier, dar e de verificat), atunci inseamna ca ati edificat un imobil care are nevoie de AC.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare container pentru locuit nelush2103 nelush2103 As avea o intrebare. Ce avize am nevoie pentru instalarea unui container pentru locuit pe un teren proprietate particulara, undeva la tara intr-o comuna. Ma ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de ... stefimit stefimit Buna seara ! Poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de gradina din lemn,demontabila, cu suprafata de 2mx2m si h=2,10,pe care doresc sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare pentru campare rulota tynadiana tynadiana Buna ziua, Ma adresez dvs. pentru un sfat. Am o rulota (casa mobila) si un teren extravilan in apropierea Bucurestiului. As dorii sa stiu pentru a duce ... (vezi toată discuția)