avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pfa

Buna ziua. Am detinut un pfa pe care l-am inchis acum doi ani. Il pot redeschide ? Sau va trebui sa fac toata procedura de la zero ?
Care sunt conditiile de plata a taxelor obligatorii la stat pt un pfa ? Ma refer la cas si pensii. Pot opta pentru o pensie privata ,sau sumt obligata sa cotizez la stat ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:43, 29 Iunie 2020
Procedura de la zero.
Contributii sociale cass si cas trebuie obligatoriu sa platiti pe pfa prin declaratia unica anuala, doar daca venitul net anual adica total venituri anuale incasate - total cheltuieli deductibile anuale platite (fara cotributiile sociale) este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie.
Altfel, doar daca doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si salariat - taxe si contributii Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Pentru un angajat care are si un PFA in alt domeniu, avand in vedere ca plateste impozit, CAS si CASS ca angajat, mai este necesar sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa Otar Otar Bună ziua, Dacă sunt angajată și am și PFA care nu are legătură cu domeniul de activitate în care sunt angajată, pentru PFA mai plătesc taxe la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza corect la un pfa? Roberto123 Roberto123 Buna ziua ! Daca imi deschid un PFA si am venit brut anual de 400.000 ron (80.000 euro ) ,voi plati contributie la CAS mai mult de 7000 ron ? Sau cum se ... (vezi toată discuția)