avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe PFA

Bună ziua,

Dacă sunt angajată și am și PFA care nu are legătură cu domeniul de activitate în care sunt angajată, pentru PFA mai plătesc taxe la sănătate și CAS?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Otar, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:14, 19 Noiembrie 2019
Faptul daca va trebui sa platiti sau nu si cotributiile sociale la sanatate 10% si pensie 25% pe pfa, nu are legatura cu faptul ca intre timp mai aveti in alta parte si un contract de munca valabil.
Trebuie sa verificati doar daca venitul net anual al pfa adica total incasari anuale - total cheltuieli deductibile platite anual este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie care in acest an de exemplu, este 24960 lei. Daca este peste si deci trebuie sa platiti, procentele pentru contributiile respective se aplica doar la valoare plafonului.
Multumesc de raspuns,

Adica daca am sub plafonul indicat nu platesc sanatate si pensie?
Nu sunteti obligata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat Benafflek Benafflek Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care voi fi angajat part-time la stat si eu am deja un PFA activ la care platesc doar impozitul pe venit si pe care vreau ... (vezi toată discuția)
Sanatate pfa Reli15 Reli15 Daca sunt angajat si am si pfa separat, platesc sanatatea si la pfa, in moment ce imi opreste din salariu? (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)