avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia soției după soț
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia soției după soț

Dacă soțul a decedat și eu am 61 de ani și nu sunt angajată nicăieri și am fost căsătoriți 30 de ani pot lua ceva pensie .Menționez că soțul era pensionar de drept,și ce acte mi-ar trebui și unde le depun!
Cel mai recent răspuns: eve25 , utilizator 20:55, 30 Iunie 2020
Vedeti daca indepliniti conditiile pentru pensia de urmas:
[ link extern ]

Am in familie un caz similar, si a depus actele solicitate la casa de pensii a sectorului de domiciliu.

• cerere pentru înscrierea la pensie de urmaş (o gasiti si completati la ghiseu, sau o descarcati de pe site)
• buletin sustinator decedat si buletin sotie supravietuitoare (buletinul sotului decedat este retinut la Starea Civila, dar a avut copie xerox)
• actele de stare civilă - certificat de nastere, certificat de casatorie, certificat deces
• talonul de plată a pensiei
• declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că urmaşul nu a fost condamnat prin sentinţă rămasă definitivă pentru infracţiunea de omor sau tentativă de omor comisă asupra susţinătorului (o gasiti si completati la ghiseu, sau o descarcati de pe site).

A primit un numar de inregistrare si urmeaza ca in 45 de zile sa primeasca un raspuns.

(Potrivit art. 106. din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice,admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.)

Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiune pensie proprie - pensie de urmas film film SUNT PENSIONARA DE CAP SI AM 400 LEI PENSIE. MI A DECEDAT SOTUL, ACESTA AVEA O PENSIE DE 950 LEI. AM INTELES CA SE POATE SA RENUNT LA PENSIA MEA SI SA IAU ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru pensia de urmas Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Ce acte trebuie depuse ptr solicitarea unei pensii de urmas. Mentionez ca decedatul era pensionar in momentul decesului, iar sotia care se ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mistery01ro mistery01ro As vrea sa stiu daca in urma decesului mamei mele, statul imi poate acorda vreun ajutor financiar(pensie de urmas?!) si daca da in ce conditii se poate obtine ... (vezi toată discuția)