Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Sunt prevederi similare si pentru psi-su.
Cititi legislatia ssm si respectiv psi cu atentie. Gasiti legislatia pe internet. Gasiti informatii utile aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Completati fise individuale de instruire in domeniul ssm, respectiv psi-su pentru fiecare angajat.
Nu exista model prestabilit pentru "dosar".
Marfa pe care o depozitati este esentiala pentru modul de abordare a activitatilor ssm si respectiv psi-su. Daca marfa nu face parte din randul produselor periculoase (toxice, inflamabile, caustice, combustibile, etc.) conditiile de depozitare nu ar trebui sa fie deosebite.
In conditiile in care depozitati si comercializati produse/ echipamente periculoase, situatia se complica, in sensul ca aveti nevoie si de autorizatii emise de ISU_psi si ITM, pe care nu le puteti obtine fara un acord notarial de accept al vecinilor/ asociatiei de proprietari.
Orice marfa pe care o depozitati trebuie sa fie insotita de instructiuni tehnice in original si traduse in l.romana. In instructiuni se nominalizeaza masurile ssm si psi-su care trebuiesc respectate.
Produsele periculoase se livreaza insotite si de fise tehnice de securitate in care abordarea problematicii este detaliata.