avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Valabilitate Certificat de Handicap si Adeverinta de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Valabilitate Certificat de Handicap si Adeverinta de parcare handicap

Buna ziua,

Datorita unui transplant am adeverinta de handicap. In acest ani dosarul pentru prelungire trebuia depus pana in 30 mai, avand in vedere ca Certificatul si adeverinta de parcare are termen final pana in 30 iunie 2020.
El trebuia sa contine un Raport medical si datorita pandemiei Spitalul a deschis portile Policlinici din municipiul meu,i dupa 10 iunie, Eu am depus dosarul in data de 15.iunie 2020.
Ei au zis ca asta e situatia si e ok , o sa primesc raspunsul.
,,Sigur"raspunsul nu a ajuns nici aztazi , asa ca incepand de 1 iulie eu am ramas fara Certificat de handicap valid si fara adeverinta de parcare.
Intrebare : exista o lege , act normativ cum-ca actele eliberate si valabile in timpul alertei, sunt valabile si 90 zile dupa terminarea alertei? Cele enumerate cad sub incidenta lui?

Va multumesc frumos.

Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
rozi88, utilizator
Cel mai recent răspuns: rozi88 , utilizator 10:57, 1 Iulie 2020
MUltumesc , dar atunc cum este?
in LEGE nr. 55 din 15 mai 2020 Articolul . 4 avem:
"(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări."

Acum care este valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat handicap Abain93 Abain93 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Pana cand este prelungita valabilitatea certificatelor de incadrare in grad de handicap? Legea nr. 55/2020, la art. 4 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea ... XYU XYU Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea situatie: Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt ... (vezi toată discuția)