avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plată chirie decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plată chirie decedat

Bună ziua
Tatăl meu a decedat în februarie 2018,el stând cu chirie într-un spațiu deținut de C.F.R având și contract cu aceștia. Neplatindu-si chiria de câteva luni înaintea decesului,cei de la C.F.R m-au dat în judecată pentru a achita datoria restanta plus cheltuielile de judecată. Menționez că eu nu am moștenit nimic de la el deci nici nu am făcut vreo succesiune,nu am locuit vreodată cu el acolo și numele sau semnatura mea nu figurează în acest contract.Este normal să plătesc eu datoriile?
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
depuneti intampinare si scrieti ca nu ati acceptat succesiunea si astfel nefiind mostenitorul tatalui, nu mosteniti nici ce avea sau nu avea ca bunuri si nu mosteniti nici datoriile, asa ca nu le veti plati.
Daca ati luat bunurile lui din casa in care a locuit, chiar daca valoarea lor e mica, dar v-ati folosit de ele ca ordice proprietar, ati acceptat tacit mostenirea si sunteti bun de plata.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele spuse anterior sunt adevarate dar cred ca este greu ca reclamanta sa faca dovada unei acceptari tacite,mai ales ca este vorba despre o instituție.Ar trebui ca juriștii reclamantul sa caute martori din vecini,persoane cunoscute,putin probabil acest lucru .Ar trebui să mergeți la un av macar pt a va formula întâmpinare e.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen legal al acceptarii mostenirii? auraneg auraneg buna...imi puteti spune daca este un termen legal al acceptarii mostenirii ..in cazul meu a trecut un an de la moartea tatalui....sunt eu,fratele si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - intampinare intimat buna ziua! am urmatoarea situatie: tatal meu a fost citat intr-un ... someone0701 someone0701 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: tatal meu a fost citat intr-un proces de uzucapiune in calitate de parat. Citind cererea de chemare in judecata, a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenitori? mon@ mon@ Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Despre ce e vorba: Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Dansul era recasatorit (in urma decesului bunicii) de aproximativ ... (vezi toată discuția)