avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu cotizare grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu cotizare grupa I

Buna ziua,
3 ani de grupa I nu aduc si ei un stagiu aferent de 1 an si 6 luni (6 luni/an) care sa se adauge la stagiul efectiv lucrat?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:13, 1 Iulie 2020
Nu.
De ce?
Legea 3/1977

Articolul 16
Persoanele care au lucrat cel puţin 5 ani în grupele I şi II de muncă au dreptul sa li ia în calculul vechimii în munca, pentru fiecare an lucrat în aceste grupe: un an şi şase luni pentru grupa I sau un an şi trei luni pentru grupa II. În aceste cazuri nu se reduce limita virstei de pensionare.

Legea 263/2010
Articolul 16
Constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii:
a) vechimea în muncă recunoscută pentru stabilirea pensiilor până la data de 1 aprilie 2001;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca ionilie2013 ionilie2013 S-a revenit la acordarea sporului de grupa 1-6 ,luni/an respectiv gr 2,3 luni/an/ Daca da ,imi puteti spune se acorda pe o perioada de timp de aici incolo sau ... (vezi toată discuția)
Stagiu aferent și reducere vÎrsta pensionare pentru grupa a ... nelu 2009tm nelu 2009tm STAGIU AFERENT și REDUCERE VÎRSTA PENSIONARE pentru GRUPA a II a de muncă : V-aș fi îndatorat dacă m-ați putea lămuri, de ce nu sunt la fel , ... (vezi toată discuția)