avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Preț vânzare diferit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Preț vânzare diferit

Bună ziua am un SRL. neplătitor de TVA. Am cumpărat marfa pe factura dar unele produse vreau sa le vând la preturi diferite de exemplu pe factura am undite 27 buc. Pe acestea vreau sa le vad la preturi diferite cum pot proceda. Vânzarea este cu amănuntul și gestiunea este global valorică. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 18:31, 1 Iulie 2020
Buna ziua,

La schimbare de pret se intocmeste un proces verbal de schimbare de pret.

Intitial ati intocmit un NIR la pret de vanzare cu amanuntul ,orice schimbare fata de NIR ul initial se face in baza acestui PV.

Daca chiar de la inceput intocmiti NIR cu preturi de vanzare diferite, teoretic nu e nevoie de acel PV de schmbare de pret, ptr ca... nu ati schimbat nimic.

In functie de ce practicati preturi diferite insa?

Nu este permis un tratament preferential aplicat clientilor si nici conditionare la achizitia vreunui produs.

Puteti acorda discounturi la vanzarea peste un anumit plafon, tratament egal pentru toti clientii, nediscriminatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de receptie SALVAN SALVAN exemplu: am achizitionat 300 de buc. din produsul X si il vand la 3 clienti diferiti, cu preturi diferite! cum fac nir-ul? e vb de cum trec pretul de vanzare! (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)