avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu reusesc sa iau legatura cu fostul sot si am nevoie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu reusesc sa iau legatura cu fostul sot si am nevoie de procura pt. copil

Buna ziua, ma numesc Liliana, si iata care este problema mea:
In anul 2006 am divortat, si instanta a hotarat ca Stefan (copilul nostru, pe atunci de 3 ani) sa-mi fie incredintat mie spre cresrete si educare. Fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare.
Aceasta pensie alimentara i-a fost platita copilului ,,din joi in Paste'', ca sa ma expima asa.
Anul acesta eu am plecat in Italia, aici gasint un loc de munca bine platit, si doresc sa-mi aduc si copilul aici definitiv.
Am inteles ca-mi trebuie procura de la tatal lui.
Ce trebuie sa fac, avand in vedere ca nu reusesc sa iau legatura cu el sub nicio forma (l-am cautat la parintii lui, le-am cerut nr. de telefon, dar acestia spun ca nu stiu nimic de el).

Va multumesc!
Cu stima, Liliana Dumitru
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:15, 16 Decembrie 2009
Ati incercat sa-i faceti pasaport copilului?
Nu am incercat sa-i fac pasaport, o sa-i fac in ianuarie cand voi merge in Romania. Insa am crezut ca este necesara aceasta procura de la tatal lui.
In sentinta de divort copilul mi.a fost incredintat mie, asa cum am spus, si pe el l.a obligat la plata pensiei alimentare. Despre vizita nu se pomeneste nimic.

Daca aveti hot dvs, puteti sa-i faceti pasaport si sa-l scoateti din tara fara acordul tatalui, asta inseamna ca nu aveti nevoie de procura din partea dumnealui.De procura era nevoie daca nu erati divortati sau nu aveati hot de oncredintare.Pentru neplata pensiei de intretinere formulati plangere impotriva dumnealui.Cat despre vizita, daca il interesa cerea pana acum in instanta stabilirea legaturi personale cu minorul si obt hot judec prin care i se stab program de vizita.Astfel, ii puteti face linistita formalitatile copilului de iesire din tara ptr ca nu aveti nevoie de acordul sotului.
Am inteles, si va multumesc pt. raspunsuri.
Mai exista posibilitatea ca acum, dupa atata timp, el sa poate cere in instanta program de vizita?

Alte discuții în legătură

Pot scoate copilul din tara?pot sa il pierd? ana1990 ana1990 As avea si eu cateva intrebari.Sunt divortata din 2011 copilul(acum in varsta de 9 ani) imi este incredintat mie spre \\\\"crestere si educare\\\\" iar tatal ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil minor gaby76 gaby76 Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu iesirea din tara cu copil minor. Din postarile anterioare parerile sunt impartite, functie daca exista sau nu ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara sorif sorif Eu sunt divortata, fetita, in varsta de 6 ani este prins sentinta de divort, in ingrijirea mea. In sentinta nu este stipulat programul de vizitare, intrucat, ... (vezi toată discuția)