avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer în cadrul firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer în cadrul firmei

Bună ziua!
Soțul meu a fost pus în situația de a fi transferat în cadrul întreprinderii în care lucrează, fiind anunțat verbal în data de 15 mai, ca va fi anunțat departamentul HR sa înceapă demersurile privind transferul sau. Pana astăzi, soțul meu nu a fost sunat de HR. Dimineața când a ajuns la serviciu, nu a fost lăsat sa se ponteze, pe motivul ca este în șomaj tehnic și transferat în alt segment, fără a i se spune nimic. Este legal acest demers? Ce putem facem în acest sens?
Cel mai recent răspuns: IuliaGherasim , utilizator 11:19, 2 Iulie 2020
A primit decizie de intrare in "somaj tehnic"? .... Daca nu , sa solicite in scris angajatorului sa-i comunice un exemplar de pedecizia de supendare a c.i.m.

Transferul nu mai exista reglementat in Codul Muncii .... in speta,poate fi vorba despre modificarea locului muncii.

Angajatorul poate decide unilateral modificarea locului muncii in urmatoarele situatii:
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

Daca nu exista niciuna din aceste situatii, atunci de la data primirii deciziei de modificare , aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta decizia in instanta.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
..
b) locul muncii;
....
Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.
Mulțumesc frumos pentru explicații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu neprevazute in fisa postului Cristian901 Cristian901 Buna, Lucrez la o multinațională in departamentul de Controlling si am incadrarea dupa legislatia romana de Economist, de cateva luni bune am alt superior ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Monika Maria Monika Maria Buna ziua, Pana in data de 26.03 ac sunt in concediu postnatal. Din 27.03 urmeaza sa intru in ccc. La locul meu de munca s,au facut unele modificari in ceea ... (vezi toată discuția)
Transfer intern la servici tms11 tms11 buna ziua, Doresc sa ma transfer pe un alt post la fabrica, in cadrul altui departament, dar managerul departamentului nu este de acord, doar managerul ... (vezi toată discuția)