avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatanie copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatanie copil

Buna ziua.In cursul acestei luni urmeaza sa aduc pe lume un copil in Romania.Tatal copilului are cetatenie germana iar eu am cetatenie romana.Cum pot obtine pt copil ambele cetatenii? Sau care va fi cetatenia copilului.Mentionez ca domiciliul meu este in Romania iar a tatalui in Germania desi locuim de ani de zile in Romania.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
DeliaLazarescu81, utilizator
Cel mai recent răspuns: DeliaLazarescu81 , utilizator 12:00, 2 Iulie 2020
Copilul va dobandi ambele cetatenii. Atat legislatia romana cat si cea germana prevad faptul ca daca este nascut dintr-un cetatean roman/german, copilul dobandeste aceasta cetatenie la nastere.
Trebuie sa inregistrati nasterea copilului si la Ambasada Germaniei.
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului meu anaalissea anaalissea eu si prietenul meu traim in germania.avem un copil d aproape 2 ani impreuna,iar copilul poarta numele lui de familie.as putea sa plec cu copilul in romania ... (vezi toată discuția)
Copilul cu un parinte roman primeste cetatenia romana automat sau la cerere danielaaussingen danielaaussingen Buna ziua, copilul meu cetatean german (acum in varsta de 13 ani) cu tata german are cetatenie romana in mod automat, desi n-am pus niciodata cerere de ... (vezi toată discuția)
Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)