avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... inapoierea sumelor incasate necuvenit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

inapoierea sumelor incasate necuvenit

SOTUL MEU A PRIMIT O SCRISOARE DE LA CASA DE PENSII,PRIN CARE I SE ADUCE LA CUNOSTINTA CA TREBUIE SA INAPOIEZE O SUMA DE BANI PRIMITA IN PERIOADA 2005-2009.CUM SE PROCEDEAZA? SE INAPOIAZA TOATA ODATA SAU IN RATE,SI DACA DA ,SE APLICA SI VREO PENALIZARE SAU SE OPRESTE SUMA STABILITA IN FIECARE LUNA,PANA LA ATINGEREA SUMEI RESPECTIVE?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:27, 16 Decembrie 2009
1. Luati legatura cu Casa de pensii. Nu poate retine mai mult de 1/3 din pensie, pana la concurenta sumei datorate.
2. Nu are pentru ce sa va ceara penalizari.
:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine Regulamentului de postare. Va multumesc!

Ce reprezinta suma de bani despre care vorbiti?
Daca discutam despre perioada 2005-2009 s-ar putea sa fie contributia de asigurari sociale care este purtatoare de majorari de intarziere de 0,1% pe zi de intarziere.
Reveniti cu precizari.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de calcul cipry_blue cipry_blue Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari pfa veronica.vasilescu veronica.vasilescu As vrea sa stiu daca, in cazul in care nu am platit doua trimestre consecutive (IV 2009 si I 2010) impozitul anticipat PFA, mi se vor calcula penalizari la ... (vezi toată discuția)
Majorare pensii din fostele grupe de munca cocos44 cocos44 Buna ziua! Majorarea pensiilor pentru cei care au activat in fostele grupe de munca inainte de 2001 este reglementata juridic de OUG100/2008,OUG 209si Legea ... (vezi toată discuția)