avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot ridica o scrisoare recomandata, nefiind in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot ridica o scrisoare recomandata, nefiind in tara?

Buna ziua,

Am primit o recipisa cum ca la posta se afla o scrisoare recomandata pe numele meu. Stiu despre ce e vorba, e un act de la M.Finantelor (acord de instrainare imobil Prima Casa) , care nu poate fi facut / refacut a doua oara (asa mi s-a comunicat telefonic din partea M.Finante, cand am incercat sa gasesc o solutie).
Scrisarea se afla la Posta din data de 29.06. iar in 10 zile va fi trimisa inapoi (adica in data de 9 iulie).
Eu nu locuiesc in Romania si ajung in tara abia pe data de 20 iulie.

Exista vreo solutie, sa nu pierd documentul acesta, pentru care am depus cerere online si ma asteptam sa vina ori pe email, ori prin posta, dar direct, si nu cu confirmare de primire??

Tatal meu are aceeasi adresa ca si mine, dar nume diferit..
Nu am cum sa fac in timp atat de scurt o imputernicire si bineinteles, la oficiul postal respectiv nu raspunde nimeni.

Orice ajutor, inside tip, etc. mi-ar fi de folos.

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
andreeab1, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:17, 3 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trimiteti-l pe tata la posta sa vorbeasca in principiudespre problema dvs si sa ceara nr de tel al dirigintelui de oficiu cu care sa comunicati, sa faceti o cerere pe fax sa v-o tina pana pe 25 iulie,
Am chiar numarul de telefon (mobil si fix) si numele dirigintelui de oficiu. Nu raspunde sub nicio forma. Maine dimineata merge tatal meu direct acolo.
Ideea cu faxul e chiar foarte buna! multumesc! o sa incerc.

Altfel, este adevarat ca Ministerul Finantelor nu poate sub nicio forma sa mai scoata un exemplar al acestui act? Sunt astfel de situatii ca a mea si nu e ok sa nu existe nicio rezolvare.
Acolo char nu am gasit intelegere deloc.. au fost extrem de nepoliticosi la telefon. :(
acest răspuns util
sa vada care e problema, poate nu mai are nr ala de telefon, o fi in concediu, o fi crapat..
Altfel, este adevarat ca Ministerul Finantelor nu poate sub nicio forma sa mai scoata un exemplar al acestui act?

e.. ar trebui sa mai cereti o data, si va dati seama ca mai pierdeti niste timp.

sa mearga tatal la posta cu biletelul primit si sa se roage de fetele alea sa vada cum se poqte rezolva.
S-a rezolvat. Multumesc! Se pare ca rudele de gradul 1 au dreptul. :) (cred ca am avut doar noroc).
acest răspuns util
Ma bucur. Ati avut noroc, dreptul nu il avea :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura primire pensie eu45ani eu45ani Buna ziua Soacra mea este pensionara la limita de varsta (87ani), este nedeplasabila si locuieste la alta adresa decat cea din buletin. Este bolnava si de ... (vezi toată discuția)
Somaþie de platã de la recuperator aurelianx aurelianx Vă rog să-mi daţi un sfat în următorea problemă: un amic a primit o somaţie de plată de la un mandatar (srl) al unei compani care a preluat creanţa ... (vezi toată discuția)
Buna seara va solicit ajutorul intr-o problema care vad ca nu ... camelia.marat camelia.marat Buna seara Va solicit ajutorul intr-o problema care vad ca nu are sfarsit. In 2010, fiica mea a facut un imprumut la banca, pe care nu a putut sa-l achite ... (vezi toată discuția)