Buna ziua
Soacra mea este pensionara la limita de varsta (87ani), este nedeplasabila si locuieste la alta adresa decat cea din buletin.
Este bolnava si de Alzheimer motiv pentru care imi trebuie o procura de ridicare de la oficiu postal a pensiei ei.
Cum si de unde se obtine aceasta procura, eventual un model de formulare.
multumesc frumos
Acea nu mai e procura ci veti solicita si obtine curatela.
Trebuie să mergeţi la judecătoria de care ţine bolnavul pentru a depune cererea de curatelă, pentru a se forma dosarul. Actele pe care trebuie să le pregătiţi sunt:
– copie buletin (al dumneavoastra);
– copie buletin al bolnavului,
– copie act handicap,
– copii ale cât mai multor acte medicale;
– copie după ultimul talon de pensie;
– o cerere pe care o completati la judecatorie
Procedura este destul de rapidă, vi se dă pe un bileţel numărul de dosar care s-a format, şi veţi aştepta să primiţi o citaţie acasă pentru primul termen. Primul termen se fixează cât mai repede, la 3-4 săptămâni.
Cu copie dupa acel bileţel cu numărul de dosar va trebui să mergeţi n aceeasi zi la primăria de zonă, la biroul de asistenţă socială si acolo veţi face o cerere pentru curatelă, au ei formulare.
Abia dupa 30 de zile, de la primirea acasa a hotarari de la judecatorie, deci dupa ramanerea definitva, mergeti la registratura judecatoriei sa va puna stampila de ramanere definitiva si apoi puteti sa mergeti la posta, sau depuneti la casa de pensii cererea sa va vireze acea pensie intr-un cont personal. Cu aceasta decizie de acordare a curatelei veti putea sa rezolvati toate problemele in numele bolnavului.
Procura speciala
cyan
cum pot obtine o procura sau imputernicire prin care sa o pot reprezenta pe mama mea care se afla internata in spital si nu poate fi deplasata fiind ... (vezi toată discuția)
Obtinere curatela
nick58
Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)