avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in instanta(civila sau penala) Parchetul

Au trecut 7 ani de cand am facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti si nu am primit pana in prezent nici o rezolutie. Doresc sa stiu daca pot sa ma judec cu Parchetul pentru acest fapt eu fiind grav prejudiciata in urma acelor fapte penale.Totodata vreau sa stiu daca instanta la care ma pot adresa este civila sau penala? Cred ca de acum 7 ani s-au si prescris faptele.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cattie , utilizator 12:02, 8 Februarie 2010
Buna seara,chiar sunt curios ce se va intimpla cu acest caz mi departe.Daca chiar nu ati primit nici un raspuns la aceea plingere a D-voastra nu cred ca veti mai primi vreodata.Sau este cineva interesat de tergiversarea solutionarii acelei sesizari sau sa pierdut pur si simplu pe undeva.Nu pot pricepe cum de ati lasat sa treaca atita timp fara a va mai interesa ce sa intimplat cu plingerea facuta de D-voastra.Adevaru este ca daca cineva doreste sa se traga de timp,un procuror sau un judecator CHIAR poate face acest lucru.Cunosc cazuri in care urmarirea penala se"taraie"de 5 ani si nu sa ajuns in instanta,din motive de "expertiza".Eu va doresc multa bafta si sa nu va lasati,daca se mai poate face ceva.
Sunt intr-un caz identic cu cattie, dat afara in urma unei inscenari oribile de la servici acum 3 luni. Nu-si face nimeni treaba, politia, procuratura, ITM, ANES, CNCD (n-am primit raspuns inca). Voi da in judecata politistul si procurorul pentru neglijenta in servici si ajutorarea infractorului. Procuratura mi-a trimis raspuns (dupa aproape 3 luni de cand am depus la politie plangerea) ca nu e incriminata calomnia (unde ma incadrez perfect) insa, eu ii atac cu asta:

"Decizia Curtii Constitutionalitate de neconstitutionalitate a deciziei de abrogare este o constatare de fapt, nu doar o decizie, cu care se putea pronunta si inaintea abrogarii (fiindca in fapt constitutia exista inaintea abrogarii). In fapt abrogarea calomniei fiind neconstitutionala este o eroare, si prin urmare nu este un act normativ nici dispozitie. Codul Penal si Constitutia Romaniei sunt ambele acte normative, si nu se pot contrazice reciproc. Cititi articolul 147 din Constitutie."

Asupra angajatorului am si plangeri de santaj si amenintare. Au falsificat si acte si cei care mi-au inscenat aceasta nu sunt usi de biserica.

Nu am de gand sa dau inapoi toata viata mea. Fiat iustitia, et pereat mundus.
Cred ca este vorbadespre art 278.1 Cod de procedura penala
Instanta are datoria sa claseze fapta in legislatie. Cred insa ca ajuta sa se faca direct in cerere.
Doresc sa spun ca am primit raspuns de la Parchet cu nup si vreau sa stiu cand si unde pot face contestatie ,Multumesc

Alte discuții în legătură

Calomnia w0lfshad3 w0lfshad3 Pana la urma si-n acest moment se aplica la codul penal sau nu? Parchetul zice ca nu si ca trebuie sa dea parlamentul o noua lege. Ce mi s-a intamplat mie ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)