avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in instanta(civila sau penala) Parchetul

Au trecut 7 ani de cand am facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti si nu am primit pana in prezent nici o rezolutie. Doresc sa stiu daca pot sa ma judec cu Parchetul pentru acest fapt eu fiind grav prejudiciata in urma acelor fapte penale.Totodata vreau sa stiu daca instanta la care ma pot adresa este civila sau penala? Cred ca de acum 7 ani s-au si prescris faptele.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cattie , utilizator 12:02, 8 Februarie 2010
In temeiul art 275-278 C.p.p. puteti face plangere impotriva solutiei la procurorul ierarhic superior (la acelasi parchet). Termenul este de 20 de zile de la comunicarea solutiei.


Av. Claudiu Sorin Feteanu
Scrie in comunicare.
Aveti dreptul de a va adresa instantei de judecata.
In comunicarea primita nu scrie ca as putea face vreo contestatie sau plangere impotriva rezolutiei pe care nu am primit-o decat acum ,desi dosarul penal a fost inregistrat in dec.2002.Nu stiu ce sa fac.M-as adresa direct instantei .Mi s-a comunicat de fapt rezolutia data de procuror si cu o hartiuta semnata de prim procuror prin care mi se aduce la cunostinta ca am primit fotocopia rezolutiei.Din cele pe care le-am citit acolo am constatat ca apar martori mincinosi care nu au fost de fata la cele intamplate ,avand un rol determinant in luarea deciziei de nup.Varog sa-mi dati vreo solutie la cele aratate de mine mai sus .Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia w0lfshad3 w0lfshad3 Pana la urma si-n acest moment se aplica la codul penal sau nu? Parchetul zice ca nu si ca trebuie sa dea parlamentul o noua lege. Ce mi s-a intamplat mie ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)