avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare noua pt legea 87/2020?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare noua pt legea 87/2020?

Buna ziua, pt un teren inscris in CF actualmente, conform legii 87/2020 ar trebui ca printr-o cerere sa fie trecut in proprietatea celor care detin locuinta aferenta terenului. De la primarie a fost primita informatia ca e necesara din nou intabularea, operatiune destul de costisitoare. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Carmen Pusca , Avocat 09:38, 13 Septembrie 2020
Buna ziua! Dupa fiecare schimbare de proprietar in CF este necesara o noua intabulare (adica se inscrie noul proprietar). In cazul emiterii Titlului de Proprietate, in unele localitati intabularea TP-ului se face din oficiu si gratuit, in alte localitati se face o documentatie cadastrala (uneori) si se depune TP-ul si documentatia la CF. Taxele la CF pentru intabularea TP-ului nu sunt mari. Se calculeaza in functie de valoarea terenului, dar nu sunt mari. Cei de la primarie au incercat sa va descurajeze ... puteti intreba de taxe la OCPI. Cu respect, avocat Carmen Pusca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere in proprietate teren in folosinta nirodus nirodus Am achizitionat un imobil fost complex mestesugaresc de prestari servicii, cu terenul de sub el in proprietatea statului. Am intabulat dreptul de folosinta in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)