Buna ziua . Am o intrebare . Daca o persoana are un copil dintr- o casatorie anterioara ...iar in prezent este casatorita cu actualul sot si are un copil din a doua casatorie ... cum se imparte mostenirea la cei doi copii din 2 relatii diferite . Ma refer la un apartament de exemplu ...ce mosteneste copilul din prima casatorie a mamei desi mama a realizat totul cu sotul actual si are un copil cu actualul sot . Va multumesc
Copilul din alta casatorie are drept de mostenire doar a mamei si tatalui sau natural.
Cu alte cuvinte... la decesul actualului sot o sa vina la mostenire doar mama ( sotia sa) si copilul din actuala casatorie, copilul din alta casatorie nu are niciun drept de mostenire ( asta daca nu a fost infiat de actualul sot, caz in care are aceleasi drepturi ca si copilul lor natural).
O sa moștenească doar partea mamei sale si tatalui sau natural la decesul acestora.
Succesiune drepturi
ilincaz
Buna ziua!
De curand mama a decedat si am frati din prima ei casnicie,respectiv doua surori si trei frati. Tata este si el decedat din 2015, mama a vandut ... (vezi toată discuția)
Mostenire
liviughita
Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)