avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenire

Buna ziua . Am o intrebare . Daca o persoana are un copil dintr- o casatorie anterioara ...iar in prezent este casatorita cu actualul sot si are un copil din a doua casatorie ... cum se imparte mostenirea la cei doi copii din 2 relatii diferite . Ma refer la un apartament de exemplu ...ce mosteneste copilul din prima casatorie a mamei desi mama a realizat totul cu sotul actual si are un copil cu actualul sot . Va multumesc
Copilul din alta casatorie are drept de mostenire doar a mamei si tatalui sau natural.
Cu alte cuvinte... la decesul actualului sot o sa vina la mostenire doar mama ( sotia sa) si copilul din actuala casatorie, copilul din alta casatorie nu are niciun drept de mostenire ( asta daca nu a fost infiat de actualul sot, caz in care are aceleasi drepturi ca si copilul lor natural).
O sa moștenească doar partea mamei sale si tatalui sau natural la decesul acestora.
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2020
Esther Esther, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Succesiune drepturi ilincaz ilincaz Buna ziua! De curand mama a decedat si am frati din prima ei casnicie,respectiv doua surori si trei frati. Tata este si el decedat din 2015, mama a vandut ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)