avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna seara
Anul trecut in timpul liber am fost la o terasa si consumand niste alimente acolo am avut probleme cu stomacul de asa natura incat medicul la care am fost de urgenta mi-a dat tratament si 9 zile de concediu medical.
Evident mi-am anuntat seful de problema aparuta si m-a asigurat ca totul e ok dar din cauza faptului ca sunt angajat doar de vreo 2 luni nu mi se va plati. concediul medical.
Pentru a nu avea absente in perioada respectiva mi-am luat cateva libere si cateva zile de concediu de odihna.
Anul acesta,in vederea unei operatii,unul din actele necesare a fost adeverinta cu zilele de concediu medical pe ultimele 12 luni.
Cand am primit adeverinta scria clar ca anul trecut am beneficiat de 9 zile de concediu medical iar cand am intrebat sefa de resurse umane de ce se spune ca am beneficiat de concediu medical cand nu a fost asa,mi-a raspuns nonsalant ca indiferent daca se plateste sau nu medicalul se trece in adeverinta daca a fost emis..
Acum,poate am devenit brusc idiot,si nu mai stiu limba romana dar A BENEFICIA de ceva inseamna sa ai parte de lucrul respectiv.
Va rog sa ma lamuriti daca am dreptate sau ma ambalez degeaba.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dany0078 , utilizator 14:36, 6 Iulie 2020
Dvs ati predat la angajator acel concediul medical?
Da,cu toate ca mi-au spus ca nu va fi platit de catre asigurari le-am spus sa il depuna si mi s-a comunicat verbal ca asa vor face.
Anul acesta cand am solicitat adeverinta cu zilele de concediu,si am observat ca apar si cele 9 zile,am intrebat inca o data de ele iar sefa resurse umane mi-a spus ca nu l-a depus pentru ca ea stie legea si nu s-ar fi platit.
Certificatul este la biroul resurse umane si acum.
Nu aveti un stagiu de minim 6 luni ?

Dinainte de angajare , ce statut ati avut?
Ba da
Fostul job a fost in perioada aprilie 2018-iunie 2019
Jobul actual este perioada mai 2019-prezent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru boala obisnuita dupa concediul postnatal AlinaIoanPopa AlinaIoanPopa Buna ziua, Am o intrebare la care sper ca DVS veti avea raspunsul. Anul trecut in luna Noimebrie am pierdut copilul la nastere. Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vin și eu cu o nelămurire. octombrie 2016 - iunie ... Sabina T Sabina T Bună seara! Vin și eu cu o nelămurire. Octombrie 2016 - Iunie 2019 - angajată Ro Iulie 2019 - Ianuarie 2020 - străinătate Februarie 2020 - prezent - ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre indemnizatie si concediu de crestere pentru al doilea copil terrylyn terrylyn Buna ziua. Poate reuseste si pe mine cineva sa ma lamureasca. Am cateva intrebari privind indemnizatia si concediul de crestre pentru al doilea copil. 1. ... (vezi toată discuția)