avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal constatare contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal constatare contraventie

Prin apel la 112 s-a deplasat un echipaj format din 1 politist si 1 jandarm, ulterior persoana care a apelat la 112 a fost sanctionata ulterior astfel, politistul la legea 61 si mentioneaza in procesul verbal, intocmit in lipsa desi la descrierea faptei zice ca a constatat ca, contravenientul a facut..., jandarmul intocmeste amenda la legea 61 unde in PV la mentiuni zice, contravenientul refuza sa semneze.
Intrebare, cei 2 pot sanctiona o fapta de 2 ori, politistul a procedat corect prin stabilirea amenzii si jandarmul a facut corect mentiunea. In realitate cei 2 nu au comunicat contravienientul in fata ca va fi amendat, doar acest din urma aprimit acasa cele 2 amenzi. Multumesc

Alte discuții în legătură

Ajutor contestare pv l 61/91 firintins firintins Buna seara. Faptele s-au petrecut dupa cum urmeaza: in data de 04.10.2014 ora 03.10 s-a prezentat un echipaj de politie in urma unui apel la 112. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)
Amenda injurii cuantum maxim Neama Adrian Neama Adrian Buna seara, Am avut o cearta cu prietena mea în timp ce ne deplasam în mașină prin oraș. Ea sa mă sperie a sunat la 112 dar a închis imediat ... (vezi toată discuția)