avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul eliberarii diplomelor de absolvire Clasa a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul eliberarii diplomelor de absolvire Clasa a XII-a si a diplomei de Bacalaureat.

Buna ziua!
Am fost astazi la unitatea de invatamant absolvita si mi s-a spus ca nu-mi vor da diploma de absolvire a liceului si a celei de bacalaureat pe motiv ca nu as fi returnat toate manualele scolare. (Manualul despre care este vorba fiind un manual de Literatura Universala pe care, la inceputul anului, 4 elevi din clasa, inclusiv eu, nu l-am primit. Le-am propus sa le platesc acea carte, insa m-au refuzat si nu am de unde sa le dau cartea pe care n-am primit-o.
Au voie sa faca asa ceva?

Imi cer scuze daca cumva am postat in forumul si categoria acestuia gresita.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:29, 9 Iulie 2020
Formulati o cerere scrisa in care solicitati eliberarea adeverintei, si depuneti-o la secretariatul institutiei, cu numar de inregistrare.
Cat despre manual, exista un document care sa ateste ca v-a fost dat acest manual?
Buna dimineata, Daniele! Te-ai trezit in lumea reala in care-ti doresc sa-ti petreci cat mai mult timp! A fost prezentat in presa un caz ca al tau anul trecut. Inspectorat scolar, minister, toti spuneau ca e un abuz. Cum s-a rezolvat? Cum a vrut dom' director! Chit ca in regulamentul colegiului respectiv se spunea ca in cazul pierderii/deteriorarii se poate achita contravaloarea ceaslovului. Amuza-te si nu prea! [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ha, ha...

Stimate utilizator DlGoe,

Ați fost cumva dom' director al colegiului pomenit în articol (I. L. Caragiale) pe vremea întâmplării acolo povestite?

Dacă da, atunci jos pălăria ... de „marinel”. Înseamnă că știți exact cine pe cine a ... „să nu-l deoache” și cum anume s-a rezolvat.

Altfel, articolul pare a fi fost scris (doar) spre a ne povesti cum a contactat „mam'mare” conducerea școlii ... În caz că „s-ar (mai) întreba oricine, care nu știe câtă grijă are mam'mare și câtă prevedere...”

Mi-a scăpat ceva?

Bine că s-a găsit o rezolvare la vreme (într-un fel de te umfă râsul mai ceva decât într-o schiță de Caragiale).

Altminteri, dacă mai nimerea și un avocat în povestea aceasta, le smucea puțin centru de gravitație, citindu-le din regulamentul ... școlii, obținea vreo „7 lei și 50 de bani” și încă ceva ... „pe dasupra.

Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
romascanu, moderator
M-ati pierdut, stimata doamna Romașcanu! Il pomenirati de doua ori pe Caragiale, dar felul in care v-ati exprimat ma duce cu gandul la Rodica Ojog-Brasoveanu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu o problema legata se somajul absolventilor de ... cherub cherub Ma confrunt cu o problema legata se somajul absolventilor de liceu... Legea zice ca beneficiaza de ajutor de somaj absolventii care depun dosarul in tremen de ... (vezi toată discuția)
Ce lege reglementeaza eliberarea diplomelor si adeverintelor de absolvire? mihaibarbulescu2002 mihaibarbulescu2002 As vrea sa stiu ce legi reglementeaza eliberarea adeverintelor de absolvire si daca universitatea in cauza are dreptul sa refuze eliberarea unui duplicat al ... (vezi toată discuția)
Neclarități ajutor șomaj avram teodor avram teodor Bună ziua. M-am prezentat cu o adeverință de studii nivel licență, fără diplomă de studii, la ANOFM Aiud, și mi-au cerut foaie matricolă, iar ... (vezi toată discuția)