avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare contract

Buna seara,
Am o nelămurire, prin încetarea contractului cu acordul părților în situația în care la încetarea contractului nu e menționată vreo clauza in cerere, aceasta își mai produce efecte pe viitor în situația în care te reangajezi in alta parte pe un job similar ? Mă refer la vreo clauza stipulată in contractul care încetează . Sau poate sa mai producă vreun efect juridic după încetare in situația în care în vechiul contract exista vreo clauza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kult21 , utilizator 10:38, 7 Iulie 2020
Despre ce clauza este vorba ?
Clauza de confidențialitate asupra clienți,baza de date,concurentialitate, furnizori,preturi . As vrea sa știu și dacă mai poți fi tras la răspundere pentru vreo acțiune decizională efectuată pe parcursul contractului. Mă interesează cum pot fi atinse toate raporturile de orice fel o data cu încetarea contractului
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
kult21, utilizator
Art. 26 C.mun.
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.

Detalii
[ link extern ] /
Aceasta clauza de confidentialitate cat dureaza pana isi indeplineste prescriptia legala, in situatia in care nu e stipulata ca termen in contract?
Daca urmatorul job este identic ca si atributii cu cel de la care pleci , exista vreo problema , avand in vedere ca pot fi aceeasi furnizori sau poti avea aceeasi clienti sau inclusiv domeniul de activitate sa fie acelasi cu jobul de la care pleci?
Da inteleg , pastrezi confidentialitatea lucrurilor de la fostul loc de munca, dar sa nu fie pe viitor o interpretare ca te folosesti de fostele relatii sau cunostiinte dobandite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta alinnicolae alinnicolae Buna seara, Acum mai bine de o luna am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana angajatului de la fostul loc de munca prin restructurarea postului.Am ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate cim. "prin clauza de confidentialitate ... StoicaIonut StoicaIonut Clauza de confidentialitate CIM. \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Contract + act aditional 2shots 2shots Buna ziua As dori va rog sa-mi spuneti daca prin incheierea contractului de munca prin acordul ambelor parti se anuleaza si toate actele aditionale la ... (vezi toată discuția)