avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoana fizica poate formula cerere de ordonanta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoana fizica poate formula cerere de ordonanta de plata contra unei persoane juridice?

Am vandut acum 4 luni unei firme o cantitate de material lemnos, cu termen de plata 30 de zile. Am primit la termen cam un sfert din bani, si de atunci nimic.
Am contract scris si proces verbal de predare-primire a lemnului, Pot sa folosesc procedura rapida de ordonanta de plata?
Nu. Ordonanță de plata este o procedura care se aplica litigiilor între profesioniști. Trebuie sa existe un contract la baza.
Dacă vânzarea dvs.a fost ocazionala și nu aveți o societate comerciala ce are ca obiect aceasta activitate, nu exista un contract la baza tranzacției, nu exista o factura fiscala emisa de dvs.atunci nu va puteți folosi de procedura ordonanței de plata. Este opinia mea.
Aveți deschisa calea dreptului comun, o acțiune în pretenții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am incheiat in luna iunie un contract de vanzare-cumparare in care obiectul acestuia era ca societatea respectiva sa livreze o anumita cantitate de material ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata ContSters15310 ContSters15310 Este obligatoriu ca notificarile (somatiile de plat) pentru neexecutarea obligatiei de plata au unui contract de lucrari sa se fac prin intermediu unui ... (vezi toată discuția)
Medierea in cazurile comerciale parintily parintily Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie: in cazul in care trebuie sa initiez un proces impotriva unei firma pentru neplata unei facturi trebuie sa ... (vezi toată discuția)