avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna ziua! Mama era pensionara si, in urma cu o luna a decedat. Poate tata, pensionar la randu-i , sa primeasca pensie de urmas? El s-a adresat casei de pensii din zona, dar i s-a spus, fara sa i se dea un articol de lege care sa sustina cele spuse, ca nu poate primi fiindca are pensia mai mare deact jumatate din pensia mamei. Daca este asa, conform carei legi se aplica acestea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:12, 7 Iulie 2020
Răspunsul casei este corect.
Legea 263/2010
Art.89(2)
l]t.a)
Din articolul acesta eu nu inteleg ca cel care cere pensie de urmas trebuie sa aiba o pensie mai mica decat jumatate din pensia defunctului.
La alegere:
1)Pensia proprie
2)Pensia de urmaș (50% din cea a susținătorului/decedatului))..
Comparați și hotărâți care este mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat si cum obtine sotia/sotul supravietuitor, pensie de urmas? stef_56 stef_56 1. mama mea este in situatia de a primi acel ajutor social de 400 lei 2. tata este pensionar al ministerului de interne 3. tata are 90 de ani , iar mama 82 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Stoica Monica-Luminita Stoica Monica-Luminita Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tata a decedat, el avea o pensie dubla fata de-a mamei.Acum mama a ramas singura, iar pensia ei este ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas annaon annaon Buna ziua, Cautam ceva informatii pentru matusa mea care a ramas vaduva acum 2 saptamani.Ea are o pensie mai mica decat fostul ei sot.In legea pensiilor pe ... (vezi toată discuția)