avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sare civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sare civila

Rog sa ma ajute cineva . Cum pot demonstra ca doua surori au aceeasi mama daca inregistrarea in Registru si in certificatul de nastere la prenumele mamei s-a trecut la una GRAPINA si la cealalta AGRIPINA. Cei de la Primarie nu stiu , pur si simplu si ma tot amana. Unde scrie exact despre identitatea mamei? Va rog mult si multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: leu12 , utilizator 11:56, 8 Iulie 2020
Hotarare judecatotresca prin care se schimba(corecteaza) numele. Mama era "moraru" in registrul actelor de nastere si "morar" in certificatul de nastere si C.I. Nimeni nu a vazut omisiunea pana la succesiune. La mostenire nu am putut face nimic fara corectarea necesara si a durat ceva vreme.
In ce an se intampla acest lucru, va rog!?
Bună ziua! L a vremea respectivă se întocmeau actele pe baza unor declarații, cu numele de atunci știut. Pentru a dezbate o succesiune încercați la un notar cu 2 martori , care a cunoscut-o pe mama și pe cele 2 surori. Ca sa fie corectat actul de naștere a uneia dintre ele, persoana respectivă va trebui sa facă o cerere de rectificare a actului de naștere, la primăria unde s-a întocmit actul. Dacă nici acolo nu reușiți....o hotărâre judecătorească. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
În privința certificatului de căsătorie. Viktor_pol Viktor_pol Mam căsătorit în srăinătate, am obținut certificat de căsătorie în țara respectivă, și am dorit sămi fie eliberat și cel românesc. Am făcut o ... (vezi toată discuția)