avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj, prima incadrare absolventi medicina2009
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj, prima incadrare absolventi medicina2009

buna seara!am si eu o nelamurire si asi vrea daca se poate sa-mi raspunde-ti,va rog!am terminat facultatea de medicina, promotia 2009 in iasi, in octombrie am depus primul dosar pentru somaj la AJOFM Falticeni, jud.SUCEAVA,urmand ca in decembrie sa-l depun pe al doilea, care nu mi-a mai fost primit.Mentionez ca am sustinut ex.de rezidentiat in noiembrie,l-am luat,iar de la 1ianuarie 2010 o sa fiu angajata la un spital.Intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie de somaj pentru luna decembrie,iar apoi de prima incadrare (sunt din falticeni,iar rezidentialul il voi efectua in iasi)?tuturor colegilor mei din alte judete:iasi,botosani,bacau,neamt, le-a fost primit si cel de-al doilea dosar si li s-a spus ca benteficiaza de aceste drepturi.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 17 Decembrie 2009
Deoarece nu exista o aplicare unitara a legilor in unitatile teritoriale ale ANOFM ar fi bine sa va adresati cu o sesizare chiar la ANOFM Bucuresti sau chiar sa dati in judecata AJOFM Suceava la Tribunalului din judetul SV. Nu platiti taxe.
Va multumesc pentru raspuns!nu voi ajunge asa departe, pentru ca la urma tot ei sa iasa invingatori!va multumesc!
Doamna jurista sustine ca ea doar aplica legea si nu o intereseasa ce fac alte judete din tara sau chiar Bucurestiul si mi-a citat cateva cazuri din judetul ei care au pierdut in instanta si au trebuit sa dea banii inapoi!nu cred ca mai are vreun rost sa ma lupt cu morile de vant,dar nu mi se pare corect, traim intr-o tara in care toti cetatenii ar trebui sa aiba drepturi egale,dar se pare ca nu-i asa... Va multumesc
1. Jurista in cauza va trebui sa se supuna unei dispozitii de la ANOFM Bucuresti sau unei hotarari judecatoresti, chiar daca ea, personal, nu este de acord.
2. Eu zic sa incercati, ca mai rau de cat este acum nu poate fi.
Cum asi putea face o sesizare celor de la ANOFM Bucuresti fara sa ma deplasez pana la ei?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Absolventii din acest an al universitatilor de medicina si farmacie nu pot beneficia de somaj? madalina_petrut madalina_petrut M-ar interesa si pe mine daca este adevarat faptul ca absolventii din acest an al universitatilor de medicina si farmacie, care au promovat examenul de ... (vezi toată discuția)
Somaj xtrim xtrim Am terminat medicina acum la sfarsitul lui septembrie. La agentia de somaj mi s-a explicat ca nu mi se accepta decat un dosar pe 60 de zile, iar la urmatorul ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare-art.75 din legea 76/2002 pusacostescu pusacostescu Am terminat medicina in septembrie 2012,sustinerea examenului de rezidentiat a fost in 25 noiembrie 2012.In urma promovarii examenului am contract individual ... (vezi toată discuția)