avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este instanta judecatoreasca competenta la care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este instanta judecatoreasca competenta la care depun decizia de pensie?

Ma intereseaza sa stiu care este instanta judecatoreasca competenta la care pot depune contestatia deciziei de pensie comunitara pentru limita de varsta. Contest formula de calcul a punctajelor anuale din anii cand am lucrat si in tara si in alte tari din UE si cer recalcularea pentru corectie. E vorba de decizia Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, comunicata in 07 iulie 2020 de Biroul Pensii Internationale.
Cel mai recent răspuns: DPopa , utilizator 14:38, 26 August 2020
Tribunalul Bucuresti.

Conform prevederilor art 139 alin 1 din Legea 127/2019 decizia emisa de Casa de Pensii poate fi contestata in termen de 45 zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta. Potrivit alin 3 ,decizia necontestata in termen devine definitiva.
Multumesc.
Si care este totusi instanta competenta pt. cei care domiciliaza in strainatate (asta a fost de fapt intrebarea)?
Buna ziua. Am depus contestatia la Sectia a-VIII-a a Tribunalului Bucuresti. Multumesc.
Multumesc de asemenea!
Intre timp am aflat si eu raspunsul complet: pt. cei din strainatate instanta competenta este cea din judetul in care se afla CNNPP care a dat decizia.
Am (avut) o "problema" asemanatoare dar dupa zile de cautat prin legi am constatat ca CNPP (in cazul meu Oradea) a calculat totul corect.
Ce va nemultumeste ?
De ex: sporul pt. conditii deosebite (la mine grupa II) si spor pt. pensie suplimentara nu se considera pt. punctajul mediu din Romania care se foloseste cand se calculeaza punctajul fictiv aferent pt statele membre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie tribunal decizie pensie uca2015 uca2015 Vreau sa contest in instanta decizia de pensie. Decizia de pensie este eliberata de catre Casa de Pensii a sectorului 1. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)
E necesara procedura prealabila pentru a cere in instanta anularea unei decizii a casei de pensii? adina.rostotchi adina.rostotchi Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru a formula o actiune in cadrul Tribunalului pentru anulare decizie a Casei de pensii pentru restituire sume incasate ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de pensionare Mitika56 Mitika56 Bună ziua, Doresc să aflu care sunt pașii pentru înaintarea unei contestații a Deciziei de pensionare conform legislației în vigoare, Care sunt pașii ... (vezi toată discuția)