Ma intereseaza sa stiu care este instanta judecatoreasca competenta la care pot depune contestatia deciziei de pensie comunitara pentru limita de varsta. Contest formula de calcul a punctajelor anuale din anii cand am lucrat si in tara si in alte tari din UE si cer recalcularea pentru corectie. E vorba de decizia Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, comunicata in 07 iulie 2020 de Biroul Pensii Internationale.
Conform prevederilor art 139 alin 1 din Legea 127/2019 decizia emisa de Casa de Pensii poate fi contestata in termen de 45 zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta. Potrivit alin 3 ,decizia necontestata in termen devine definitiva.
Multumesc de asemenea!
Intre timp am aflat si eu raspunsul complet: pt. cei din strainatate instanta competenta este cea din judetul in care se afla CNNPP care a dat decizia.
Am (avut) o "problema" asemanatoare dar dupa zile de cautat prin legi am constatat ca CNPP (in cazul meu Oradea) a calculat totul corect.
Ce va nemultumeste ?
De ex: sporul pt. conditii deosebite (la mine grupa II) si spor pt. pensie suplimentara nu se considera pt. punctajul mediu din Romania care se foloseste cand se calculeaza punctajul fictiv aferent pt statele membre.