buna seara
am un fost angajat care imi solicita o adeverinta ptr intocmirea dosarului de pensionare.problema este ca acesta a lucrat la doua firme ale aceluias patron :la una si-a inceput activitatea in 1996 si are trecut in carnetul de munca grupa a-ii-a conform unei decizii date in 1995 si verificand statele de plata constat ca apare doar 2 lunii cu grupa-deci eu ce ii trec in adeverinta?
la cea dea doua are in state mentionata grupa dar nu il gasesc mentionat pe nuciun tabel sau proces verbal-nici aici nu stiu cum sa procedez?
multumesc mut
Buna seara.Adeverinta pe care o eliberati trebuie sa corespunda evidentelor contabile, deci nu puteti inscrie in aceasta decat datele pe care le gasiti in evidente.
Incadrarea in grupa a 2-a de munca pp existenta unor conditii de munca deosebite in baza Ordinului 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activităţilor şi categoriilor profesionale cu condiţii deosebite care se încadrează în grupele I şi II de munca în vederea pensionarii.
Totodata angajatorul era obligat la calculul CAS-ului pentru conditii deosebite de munca,un procent mai mare decat cel pentru conditii normale de munca.
Daca nu aveti si CAS-ul pentru grupa a2-a de munca,atunci el a fost numai pentru conditii normale de lucru.
in spatele statelor am o situatie cu CAS si in prima firma apare doar 2 luni desi pe carnetul de munca cum v-am spus el apare incadrat la conditii deosebite, iar in a doua este in aeasta situatie a CAS dar nu il regasesc cum v-am spus mentionat pe niciun tabel aferent deciziei de acordare a gr aIIa.pe adeverinta imi cere sa fie mentionat intr-un tabel sau pv.
eu lucrez de putin timp in acest domeniu si nu stiu cum e corect sa trec in adeverinte aceasta perioada?
Grupa a-ii-a
loredanaelena
va rog sa-mi puneti pana la ce data s-a acordat grupa a II-a, am de facut o adeverinta pt un fost salariat caruia in carnetul de munca ii este stabilita grupa ... (vezi toată discuția)