avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua! Am si eu o intrebare!
Sotia a cerut divortul, dar la notar!
Eu nu am fost de acord cu acest lucru si i-am cerut sa mearga in instanta, mai ales ca nu am considerat ca sunt motive pentru divort si poate se razgandeste!
Acum, lucrurile stau asa. Inainte de casatorie, in anul 2014, sotia a cumparat pe numele ei o locuinta, in care apoi ne-am mutat amandoi! Bineinteles, a urmat casatoria in anul 2015, iar in aceea locuinta s-a investit chiar de doua ori mai mult de catre noi doi in acesti aproape 5 ani. Au fost rate facute de mine, salariile aduse in casa etc... La un eventual partaj, sunt sanse sa recuperez din investitiile facute de mine? Se merita acest lucru?, deoarece, ea a spus ca nu vrea sa imi dea absolut nimic, locuinta fiind doar a ei... Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
Gabriel Nita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Nita , utilizator 07:51, 13 Iulie 2020
Da locuința este doar a ei. Aveti drept de creanta asuora sumelor investite in imobil si pe care le puteti proba.

De asemenea aveti dr de proprietate asupra bunutilor mobile comune achizitionate in timpul casatoriei.
Raspunsurile trebuie să le primiti de la un av nu de la soție,aceasta poate sa sustina orice.Bineinteles ca puteti sa recuperați investițiile făcute,urmând să dovediți contribuția dvs .Încercați să pregatiti acte,facturi,extrase cont,dovada veniturilor realizate de dvs și discutați în concret cu un av.
Aveți drept de creanță asupra banilor investiți de către dvs în amenajarea imobilului, Încercați să împărțiți bunurile mobile dobândite în timpul căsătoriei înainte de plecare sau măcar să faceți împreună cu soția un inventar al acestora.
Deci, bine ca nu am mers la notar sa semnez divortul...
Deci, bine ca nu am mers la notar...

Alte discuții în legătură

Divort dupa 22 ani Alina I. Alina I. Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: doi soti, casatoriti de 22 ani, cu un copil major, locuiesc in casa mostenita de sot. Pot divorta la notar? Au ce ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti la judecatorie MIHALCEA  Enciu Vasile MIHALCEA Enciu Vasile Buna ziua . Ma numesc Mihalcea Vasile si sunt din Braila . Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la cateva întrebari . Sunt casatorit de 19 ani . La data ... (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione care este deosebirea dintre divort si partaj, de ex: ea a platit avansul apartam. dupa care am stat si platit inpreuna , eu , salariu mai mare pana s-a ... (vezi toată discuția)