Buna ziua . Ma numesc Mihalcea Vasile si sunt din Braila . Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la cateva întrebari . Sunt casatorit de 19 ani . La data casatoriei eram unicul propietar al locuintei . . Dupa casatorie , am schimbat locuinta prin vanzarea acesteia si cumpararea alteia .În urma încheierii actului de vanzare- cumparare , sotia a devenit coproprietara . L a acea vreme sotia mea împreuna cu cumnatul meu , adica fratele acesteia erau administratori asociați la o firma de familie . Firma nu prea mergea bine , era într-un impas financiar , asa ca a venit un al trei-lea administrator-asociat cu o infuzie de capital de vreo 30000 de dolari . Nici așa firma nu a mers mai bine si în cele din urma a dat faliment si a fost închisa . Asociatul care a investit cei 30000 de dolari in firma , a cerut in instanta recuperarea sumei investite si a avut castig de cauza . A cerut executarea silita a celor doi asociati , adica a sotiei mele si a fratelui acesteia . Cum fratele sotiei nu avea nici un bun , nu avea pe ce sa-i puna sechestru , eu am gandit în acel moment ca intreaga suma care se cerea recuperata va cadea in speta sotiei mele si gandeam ca am putea pierde locuinta . Atunci am vandut locuinta surorii mele care era vduva , dar numai in acte . Dupa ce am crezut ca nu ar mai avea efect acea executare silita , am rascumparat locuinta de la sora mea . Acumam introdus actiune de divort prin acord . Dupa divort vom face partajul bunurilor mobile si imobile . Puteti sa-mi explicat cum ar putea fi împartita locuinta in acesta situatie . Se poate invoca termenul de subrogare . ? Se poate împarți locuinta dupa contributia fiecarui sot ? Va rog sa-mi explicati cum prevede legea împartirea locuintei în acst caz. Daca va fi nevoie , puteti sa-mi acordati asistenta în procesul de partaj la Tribunalul din Braila si care ar fi onorariul Dumveavoastra ?
. Multumesc anticipat . O zi buna . Cu stima si respect MV.
Buna seara,
Da, este situatie mai incurcata.
Daca sotia recunoaste contributia dumneavoastra atunci cotele ar putea sa nu fie 50%, 50% ci 70 cu 30, sa spunem dar asta doar daca recunoste sotia. partea cu aportul initial va poate ajuta.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Onorariul avocatial este confidential si il veti discuta cu cel pe care-l veti alege fie dintre consultantii de pe acest site fie de la Baroul Braila.
Multumesc de raspuns . Cred ca nu este cazul de o recunoastere din partea sotiei . Exista act de vanzare - cumparare a fostei locuinte , în care eu sotul eram unic proprietar . Cu banii obtinuti din vanzare si cu un adaos de o suma bani obtinuta cu efort comun , am cumparat locuinta actuala care face obiactul viitorului partaj , unde eu si sotia sumtem coproprietari . Deci va rog , în concluzie , viitorul meu avocat poate invoca notiunea de subrogare . Sa aveti o zi buna .
Divort si partaj
Gabriel Nita
Buna ziua! Am si eu o intrebare!
Sotia a cerut divortul, dar la notar!
Eu nu am fost de acord cu acest lucru si i-am cerut sa mearga in instanta, mai ales ca ... (vezi toată discuția)