avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de post
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de post

Buna ziua,
Este departamentul resurse umane obligat sa intocmeasca fisa postului? In afara de Codul Muncii, mai exista vreo lege care sta la baza intocmirii fiselor de post?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ODaniela , utilizator 09:35, 10 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
d) să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate;
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor;
Angajatorul are obligatia legala, dar in functie de organigrama firmei distribuie sarcina unui compartiment al firmei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor necalificat BregoAdri BregoAdri Buna..spuneti-mi va rog ce atributii are un muncitor necalificat ...tin sa specific ca locul de munca se desfasoara intr-o fabrica de injectie talpi..multumesc (vezi toată discuția)
Norma la locul de munca SandraMaria03 SandraMaria03 Bună dimineața! Sunt obligata sa fac norma ca montator subansamble , una exagerat de mare respectiv 5.5 roți , lucrând în cadrul firmei Mechrom , dacă ea ... (vezi toată discuția)
Fisa post alpinist utilitar + sporuri myrk34 myrk34 Buna ziua. Va rog mult respect sa ma ajutati cu fisa post pentru alpinist utilitar + sporuri cuvenite avand in vedere faptul ca angajatorul nu a mentionat in ... (vezi toată discuția)