avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract de inchiriere

Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce acte ar trebui sa mai fac, in afara de contractul de inchiriere, pentru a fi protejata in cazul cand chiriasi nu platesc. As dori in cazul neplatii chiriei sau a utilitatilor sa pot intenta un proces pentru a recupera paguba si sa iasa chiriasii din propietatea mea. Cum ar trebui sa redactez acest act, ce legi ar trebui sa invoc pentru a putea sa demarez o actiune judecatoreasca, la neindeplinirea conditiilor din contractul de inchiriere. Va astept raspunsul si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:42, 9 Iulie 2020
Obligațiile locatarului - Caracterul executoriu -
Art. 1.798. - Cod civil.


Contractele de locațiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum și cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.

Contractul poate fi inregistrat la ANAF, pentru a fi titlu executoriu, ori poate fi autentificat la notar.


Acesta este titlu executoriu pentru chirie, nu si pentru utilitati , spre exemplu.

Daca nu este achitata chiria, conform clauzelor contractuale, va adresati executorului judecatoresc.

Pentru alte pretentii, de natura financiara, ce deriva din contractul de inchiriere perfectat, va puteti adresa instantei de judecata.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, dupa
cum corect a invederat distinsa colega, mergeti la notar pentru a avea un titlu executoriu si a evita viitoare litigii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Executare?? nastasemihaela nastasemihaela Buna ziua, Societatea la care lucrez are la un furnizor o factura restanta din august 2012 pe care nu mai vrea sa o achite din motive ca furnizorul nu a ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)