avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un judecator poate fi dat in judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Un judecator poate fi dat in judecata?

Urmatorul caz: proces castigat, judecatorul a dispus acordarea despagubiruii cerute dar nu si a cheltuielilor de judecata (de fapt a acordat dar numai partial). Avocatul a emis factura si la randul lui a platit ce datora la stat. De ce judecatorul nu a acordat 100% din cheltuielile de judecata?
Cum poate fi tras la raspundere ca persoana - nu vreau recurs? Data institutia in judecata pentru angajare incompetenta? Se poate?
Cel mai recent răspuns: Octavian1978 , utilizator 13:40, 24 Martie 2021
Bună seara,
Conform art. 451 din Codul de Procedura Civila:
(2) Instanta poate, chiar si din oficiu, sa reduca motivat partea din cheltuielile de judecata reprezentand onorariul avocatilor, atunci cand acesta este vadit disproportionat in raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfasurata de avocat, tinand seama si de circumstantele cauzei. Masura luata de instanta nu va avea niciun efect asupra raporturilor dintre avocat si clientul sau.


Dacă nu sunteți de acord cu soluția instantei privind cheltuielile de judecata, atacați aceasta soluție doar cu privire la ceea ce va deranjează.
Multumesc pentru raspuns. De ce instanta are aceasta putere? Totul a fost facut legal.
OJ Simpson a platit avocatii in US cu 6 milioane $.
Eu vreu sa il execut pe judecator ca a fost nedrept. Vreau sa atac persoana.
Cum o pot face legal? Sa fac plangere pentru incompetenta si sa anexez documentele cu cat am platit si cat am primit?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs vorbiti din filme ,nu exista nici o asemănare între sistemul de drept anglo-saxon și cel european de drept /continental de inspirație franco-germana.Exista un text de lege prezentat în postarea anterioară și atat,restul e tăcere.Bimeinteles ca aveti varianta atacarii sentinței la instanta de control judiciar.Legile nu se modelează după cum ne dorim,cum ne ar avantaja etc.Si noi ca practicieni ai dreptului suntem nemulțumiți de textul de lege respectiv dar atat...
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Aaa, franco-germanii. Cele mai nashpa natiuni. Tarile care au fost colonii franceze sunt sarace si astazi. Acele care au fost colonii engleze, cat de cat s-au ridicat. Cat despre nazisti - nici nu am ce comenta.
Nu ar trebui sa luam exemple mai bune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata mari teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.As dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Sotul meu a divortat in 2008 si de atunci plateste o pensie alimentara stabilita de instanta .In ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata litigiu de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare, un angajat reclamant pierde procesul cu angajatorul, iar cel din urma cerere plata cheltuielilor de judecata. Exista ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedreapta ContSters115732 ContSters115732 Zeci de colegi de Institut si sute sau mii din alte Institute de proiectare-cercetare au facut procese contra Caselor de pensii penrtu recalcularea pensiei cu ... (vezi toată discuția)