Buna ziua.
In luna februarie am rezervat un sejur la o pensiune si platit tot sejurul cu vouchere de vacanta (am trimis voucherele de vacanta prin curier, iar cei de la pensiune ne-au trimis factura). Sejurul era pentru luna aprilie, cand a intervenit starea de urgenta si nu ne-am mai putut duce. Nu vrem sa mai mergem in concediu in conditiile de acum si vrem sa ne recuperam banii sau voucherele, insa cei de la pensiune refuza acest lucru. Va rog sa-mi spuneti cum am putea sa ne recuperam banii.
Multumesc.
Buna ziua,
Notificati in scris pe cei de la pensiune, (prin avocat/executor) sa va restituie suma de bani, dandu-le si un termen.
Daca refuza, ii chemati in instanta. Apoi in baza hotararii obtinute, puteti sa-i executati silit pe bunurile si veniturile ce le detin, prin poprire.
Inserati in notificare un termen, in vederea indeplinirii obligatiei.
Mentionati un cont bancar, daca preferati remiterea sumelor de bani intr-un cont bancar.
Precizati o adresa de e-mail, in vederea comunicari.
In aceasta puteti mentiona ca, in cazul in care diferendul nu este transat pe cale amiabila, veti investi instanta de judecata.
Partea care cade in pretentii, pierde litigiul dedus judecatii, poate fi obligata la cheltuielile de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii.
Acestea sunt reprezentate de onorariul avocatial, precum si de taxa judiciara de timbru.