avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de insotitor si internare in azil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de insotitor si internare in azil

O persoana (adult) incadrata cu handicap grav, cu insotitor, mai poate beneficia de indemnizatia de insotiror pe care o primeste in prezent, daca va fi internata intrun azil privat ?
Apare acesta siuatie datorita faptului ca persoana care il ingrijeste acum , nu mai poate continua, iar cativa apropiati ( bolnavul nu are parinti, copii, frati.rude apropiate) ar dori sa contribuie cu diferenta de bani la un asezamant privat daca desigur s-ar mentine indemnizatia de insotitor. Exista vreo prevedere legala care sa interzica acest lucru ? Se doreste ca acest aspect sa fie facut legal cu anuntarea Directiei de asistenta pentru a dirija indemanizatia respectiva catre centrul privat , iar diferenta sa fie asigurata de "binevoitori "
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
mayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: TamaraTeodorescu , utilizator 08:33, 11 Decembrie 2023
Indemnizație de însoțitor și internarea in azil
BIU""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap climescumarian climescumarian buna ziua, in ce baza pot incheia suspendarea sau incetarea unei indemnizatii de handicap daca cel care se ocupa de persoana a depus o cerere de incheierea a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap pavady pavady as dori sa stiu daca o persoana cu handicap (boala alzheimer) care primeste pe langa pensia de handicap si indemnizatie de insotitor, in momentul in care este ... (vezi toată discuția)