avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa mai primesc suspendare la permis dupa ce de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa mai primesc suspendare la permis dupa ce de abia un an imi vine foaia pentru suspendare

Buna ziua. Am si eu o problema, referitoare la suspendarea permisului de conducere. In anul 2019 mai exact in 27 Mai am acumulat 18 puncte de penalizare. Nu am primit de la nimeni nici-o scrisoare care sa imi comunice suspendarea permisului pe o luna de zile, adica din 27 mai pana in 27 iunie. In toata perioada de suspendare am condus si nu am stiut ca este suspendat. Dupa perioada de suspendare am fost oprit la un control de rutina, acolo domnii de la Politie mi-au adresat daca știu ca a fost permisul suspendat, și am raspuns că nu. Totul a fost ok au zis ca este in regula ca nu mai este nici-o problema.
Anul acesta in 2020 pe data de 01.07.2020 primesc scrisoare de la Serviciul Rutier in care imi transmite ca am acumulat 18 puncte si ca au ales ei perioada pentru suspendare . Dar eu nu sunt deacord. Ce pot sa fac ? Ajutor va rog, eu lucrez ca sofer si nu vreau sa isi bata ei joc de mine..........
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:45, 10 Iulie 2020
Le spuneti sa-si puna pofta-n cui, ca ceea ce vor ei s-a prescris de mult. Toate punctele de penalizare se sterg automat dupa 6 luni.

Art. 103 din OUG195/2002
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenției.

In plus, pentru a va suspenda permisul la acumularea celor 15 puncte minim, exista o procedura legala:
Articolul 209 din HG1391/2006
(1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judeţul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.

Art. 103 din OUG 195/2002
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), serviciul poliției rutiere care are în evidență contravenientul îl înștiințează pe acesta în scris cu privire la cumulul celor 15 puncte de penalizare, precum și cu privire la perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, în termen de 15 zile de la data aplicării ultimelor puncte de penalizare.

Deci termenul de 10 zile/15 zile a trecut de mult.

Scrieti-le ca trebuie sa mai citeasca legea.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
latka, utilizator
Si ce le pot face acum ? Sa nu le dau permisul sau sa ma judec cu ei ?
Sau depun contestatie ?
Multumesc
DinuMihai99, utilizator
Aveti posibilitatea sa contestati si sa solicitati anularea deciziei, initial la politie si ulterior, daca vi se respinge, la instanta.
Domnul avocat Razvan eu am permisul pe Olt iar acum m-am stabilit in Oradea, Bihor, pot depune contestatie si aici ? Nu ma pot deplasa deoarece lucrez. Multumesc de raspunsuri.
Se poate trimite documentul prin posta, cu confirmare de primire. Trebuie sa raspundeti exact IPJ-ului care v-a trimis comunicarea.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Dispozitie de suspendare permis pentru cumul de puncte emisa dupa 7 luni neamtzu neamtzu Va salut cu respect. Am gasit ieri pe usa (mama a gasit de fapt, eu ne mai locuind la adresa din buletin) urmatoarea chestie lipita:link: ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva invitatiei de a peda permisul de conducere donigao donigao Buna ziua, Impotriva invitatiei emise de IPJ-serviciul rutier de a preda permisul de conducere ptr acumularea de 15 puncte de penalizare, unde se depune ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat pt acumulate a 15 puncte basturk basturk sunt un taximetrest din pacate am acumulat 15 pucte de penalizare ultima amenda de centura stiam ca am 12 14 pucte si lam intrebat pe domnul politist daca ma ... (vezi toată discuția)