avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de prescriptie la incalcarea rezervei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de prescriptie la incalcarea rezervei succesorale

buna ziua.
Avand testament in favoarea mea ,ceilalti frati adica mostenitori rezervatari mai pot ataca testamentul invocând incalcarea rezervei succesorale?,au trecut 58 de ani de la moartea testatorului.
nu
De ce ,e prea mare perioada?ei pot sa spună ca nu au știut de acest testament

gi-jane2 a scris:

nu

Poti sa fii mai explicita ?te rog
termenul de prescriptie e de 3 ani de la decesul testatorului. E problema lor ce au stiut sau nu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde
Daca mostenitorul rezervatar se afla in posesia obiectului legatului “nu i se poate opune prescripţia, deoarece, în acest caz, nu i se poate reproşa o neglijenţă în valorificarea unor drepturi ale sale, cât timp a exercitat în fapt, toate prerogativele rezultând dintr-o astfel de situaţie, iar beneficiarul liberalităţii nu a cerut predarea obiectului legatului” (ICCJ)

Alte discuții în legătură

Contestare testament DanPopescu1980 DanPopescu1980 Buna seara, Tatăl nostru, a doua surori, decedat în anul 2008 i a lăsat prin testament toate bunurile sale fratelui nostru vitreg, care nu este nici macar ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)