avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tichete de masa si CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tichete de masa si CAS

Valoarea bruta a tichetelor de masa este purtatoare de CAS ? Stiam ca se ia in considerare la venitul brut dupa care se face punctajul de pensie. Daca s-a schimbat legislatia , spuneti-mi de cand si ce lege.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 10 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere fiscal, tichetele de masă acordate conform legii pentru fiecare zi lucrătoare se includ în baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, dar nu se includ în baza de calcul a contribuțiilor sociale (CAS, CASS și CAM).
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu cu deducere personala Liviu1922 Liviu1922 Deducerea personala se acorda sau se ia din salar?Am un salar net de 1516 +valuarea tichetelor de 188 si o deducere personala de 240.cum ar trebui calculata ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala kerekesmargo kerekesmargo Valoarea tichetelor de masa acordate intr-o luna se ia in calcul la stabilirea sumei care nu se impoziteaza ( deducerea de baza) ex. venit brut la functia de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)