avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bioingineri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bioingineri

Daca o persoana a fost incadrata pe post de bioinginer medical la un spital (pentru care ordinul 870-2004 prevede program de 7 ore ) si , in CIM a semnat pentru un program de 8 ore solicita acum , trecerea la program de 7ore si plata orei lucrata in plus de la angajare (de la 7 la 8 ore) . Este legal compensarea in bani a timpului lucrat in plus ?
Cel mai recent răspuns: Andrei.Ovidiu , utilizator 17:30, 10 Iulie 2020
1. Persoana care a intocmit CIM nu a stiut ca trebuie sa scrie program de 7 ore/zi si 35 ore/saptamana ?
2. Trebuie intocmit act aditional prin care modificati programul de lucru, pentru ca norma intreaga este de 7 ore/zi si 35 ore/saptamana.
3. Daca ati lucrat 8 ore/zi, trebuie sa primiti compensare in bani, dar sa nu depasiti limita legala pentru ore suplimentare si corectati declaratiile pentru somaj si casa de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Buna seara.Regula este ca pentru orele suplimentare se acorda timp liber corespunzator si numai cand acesta nu se poate acorda acestea pot fi platite
pe ce perioada ar trebui compensata in liber sau bani ora lucrata in plus, 3 ani?
persoana este angajata de 5 ani c bioinginer medical si a lucrt 8 ore in loc de 7.
multumesc.
Daca timpul liber corespunzator nu s-a acordat in termen de 30 de zile atunci orele suplimentare sunt platite.Dupa 3 ani plata orelor suplimentare nu se mai poate solicita
cam_gav a scris:

pe ce perioada ar trebui compensata in liber sau bani ora lucrata in plus, 3 ani?
persoana este angajata de 5 ani c bioinginer medical si a lucrt 8 ore in loc de 7.
multumesc.


Cu cel mult 3 ani in urma se poate cere plata orelor suplimentare ...:)

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu mircea_ghe84 mircea_ghe84 Va salut! Am intampinat o problema la unitatea unde lucrez. S-a facut urmatoarea eroare la biroul resurse umane: unui angajat care are prin lege program de 7 ... (vezi toată discuția)
Timp normat de lucru petrosport28 petrosport28 As vrea sa stiu daca timpul normal de lucru pentru o asistenta medicala cu studii superioare ( facultate de 4 ani) este de 7 ore pe zi! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Potrivit ordinului nr. 870/2004, medicii beneficiaza de 24 ore ... dana manea dana manea Potrivit Ordinului nr. 870/2004, medicii beneficiaza de 24 ore de repaus dupa garda. Sunt medici care renunța la cele 24 ore de repaus, continuand activitatea ... (vezi toată discuția)