avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in faliment

Cum imi pot recupera salariul daca firma este in faliment ( inca nu este declarat oficial falimentul) .
Sau am vre-o sansa sa recuperez salariile neplatite?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
pittyk, utilizator
Buna seara.Recomandarea mea este sa angajati un avocat si sa actionati de urgenta societatea in judecata.
Consultati un avocat si introduceti actiune in instanta.
Teoretic, ar trebui sa va inscrieti la masa credala, dar daca nu s-a formulat cerere privind insolventa respectivei firme, va trebui sa va interesati sa stiti exact cum stau lucrurile...in alta ordine de idei, subiectul a fost dezbatut pe forum si accesand functia cautare, veti afla mai multe informatii.

www.avocatnet.ro/content/for...
Teoretic, ar trebui sa fiti inscris "din oficiu" in tabloul creditorilor, adica sa fiti inscris automat (fara sa mai formulati cerere) de catre administratorul judiciar / lichidator, conform evidentelor societatii (deci, aparent, nu ati mai avea nevoie de avocat). Insa nu se stie daca salariul dvs. neplatit este inregistrat corect in situatiile societatii, motiv pentru care, preventiv, ar fi bine sa formulati, totusi, cererea de inscriere (modele si instructiuni detaliate gasiti "fara limita" in wwww).
Apoi, teoretic, data fiind calitatea de salariat, sunteti printre cei "binecuvantati" de lege, beneficiind de o oarecare prioritate in recuperarea ultimelor sase salarii. Spun "oarecare" pentru ca, adeseori, nici pentru cei privilegiati nu mai exista fonduri de distribuit...
Angajati-va avocat doar daca cuantumul ultimelor sase salarii reprezinta ceva semnificativ in comparatie cu onorariul avocatului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez creantele de la o societate aflata in faliment??? nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, am colaborat cu o firma (contract de prestari servicii) care acum este in faliment, mai am de recuperat de la ea o suma destul de mare; mai am ... (vezi toată discuția)
Societate intrata in insolventa - recuperare salarii 4ndr31s 4ndr31s Buna dimineata, Am lucrat in cadrul unei firme de la 1 august 2013 la 3 februarie 2016. Firma a intrat in insolventa si nici pana in acest moment nu am reusit ... (vezi toată discuția)