avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea firmei - probleme contractuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea firmei - probleme contractuale

Buna ziua,

Detin un SRL cu asociat unic bazat pe tranzactii imobiliare.
In urma cu circa 6 luni de zile am semnat un contract cu un intermediar al unui dezvoltator imobiliar prin care eu ii aduceam clienti iar el imi ceda cota parte din comisionul pe care il incasa de la reprezentantul dezvoltatorului.
Nu a mentionat niciunde numele dezvoltatorului ci doar tipul de constructii si materialele folosite care sunt unice in Romania.
Timpul a trecut,contractul fiind semnat pe o perioada de 36 de luni din care au trecut vreo 6.In tot acest timp au aparut neintelegeri intre noi.
Eu am reusit sa gasesc direct reprezentantul dezvoltatorului care mi-a propus o colaborare directa insa datorita contractului semnat cu intermediarul acum eu nu pot desfasura afacerea direct cu reprezentantul si respectiv dezvoltatorul in sine.
Intermediarul nu a raspuns la solicitarea de a renunta de comun acord la contract inainte de termen asa ca acum m-am gandit al 2 solutii sa pot scapa fortat de acel contract

1. Sa pot vinde firma unei persoane care are nevoie sa desfasoare aceeasi activitate si sa ii trimit astuia notificare ca firma a fost vanduta iar noul proprietar nu doreste mentinerea contractului pana la expirare

2. Sa dizolv societatea dar din cate am citit pe ici colo ar dura luni bune iar eu as dori sa semnez contractul cu dezvoltatorul si reprezentantul exclusiv al acestuia incepand cu luna august...

Contractul intre mine si acel intermediar nu are clauze de reziliere decat mentiunea ca acel contract inceteaza dupa expirarea celor 36 de luni.
Cu toate astea,contractul este facut pe societatile comerciale si nu pe persoana fizica asa ca in cazul in care afla ca eu am contactat fara el dezvoltatorul al carui nume nu mi l-a mentionat niciunde practic el poate da societatea in judecata cerand prejudiciile prevazute in contract dar societatea nu are nimic in patrimoniu.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2020
MrFB, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent! visan laura visan laura Buna seara, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta, si anume : am resusit sa inchiriez un apartament (unicul de altfel) a carei ... (vezi toată discuția)
Diferență metri declarați in contract apartament vs. metri reali Nrw01 Nrw01 Salut, am și eu o întrebare legată de proprietate. Am cumpărat acum câteva luni în urmă o garsonieră de la cineva care a cumpărat-o la rândul lui ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva, taxa reziliere georalu1979 georalu1979 intr un contract de furnizare telefonie,tv si internet,nu dau numele companiei,in luna septembrie mi sa facut o oferta pt telefonia mobila in care se ... (vezi toată discuția)