Art.48 prevede ca la Adunarea generala reconvocata, deciziile luate CU ACORDUL MAJORITATII CELOR PREZENTI devin obligatorii pentru toti membrii Asociatiei.
Art. 51 prevede ca deciziile referitoare la modernizari in codominiu sunt valide cu acordul a 2/3 (67%) din NUMARUL TOTAL AL PROPRIETARILOR.
Intrebare:
La Adunarea Generala reconvocata participa 20% din proprietari si se discuta o activitate de MODERNIZARE care e apobata de MAJORITATEA CELOR PREZENTI (13%).
Conform art.51, validarea modernizarii se face cu acordul a 67% DIN NUMARUL PROPRIETARILOR.
Cum se rezolva conflictul, caci, cei 13% considera ca deciazia lor este superioara prevederilor art.51?
Hotararea adunarii reconvocate -daca au fost respectate procedurile legale -sunt temeinice si legale si obligatorii pentru toti proprietarii din condominiu
Proprietarii aveau obligatia sa participe la adunarea generala
Daca nu au participat din varii motive sunt obligati sa respcete hotararile adoptatea de catre proprietarii responsabili care inteleg sa se implice in activitatea asociatiei de proprietari,nu doar sa comenteze ulterior hotararile
Legiuitorul a impus conditii distincte validare hotarari -conditionat de adunare ordinara,extraoodinara,reconvocata
Va multumesc pentru timpul acordat dar raspunsul nu clarifica subiectul
Nu am gasit in lege ceea ce spuneti ca: "Legiuitorul a impus conditii distincte VALIDARE HOTARARI - CONDITIONAT de adunare ordinara,extraoodinara,reconvocata" (va rog precizati articolele respective)
Diferentele dintre cele 3 tipurile de adunare mentionate de dvs. se refera NUMAI la TERMENUL DE CONVOCARE, conf art..47 alin(4) si art.48 alin(2)
Conflictul semnalat de mine este intre situatiile:
art.48 - "In adunarea generala (ordinara, extraordinara, reconvocata) deciziile se valideaza prin votul MAJORITATII CELOR PREZENTI"
art.51 - "In adunarea generala (FARA PRECIZARE TIPUL EI)... cu acordul a doua treimi DIN NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI..." (greu sa aduni atati proprietari...) Atunci cum obtin acest numar de voturi?
Pana una alta, sesizez conflictul intre
* MAJORITATE si DOUA TREIMI
si
* PREZENTI si NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI.
Nu e nici o dilema aici, legea e foarte clara, lucrurile serioase se pot face numai cu acordul a minim 2/3 din numărul total al proprietarilor. Cei 13% sa fie sănătoși, pentru ca la punga groși ar însemna că sunt toți proprietarii, pentru ca au hotărât o mână de oameni. Asta e sensul art. 51, să oprească abuzurile de "democrație" din asociație. Altfel articolul respectiv nu ar avea logica.
Adunare generala este OBLIGATORIE in ambele cazuri. O data se specifica CEI PREZENTI iar in alta parte DIN NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI DIN CODOMINIU.
Se pare ca in aceeasi activitate aplic doua reguli...
Revedeti inceputul art.51:
"ADUNAREA GENERALA a asociatiei de proprietari hotareste, cu acordul a doua treimi DIN NUMARUL TOTAL DE PROPRIETARI DIN CODOMINIU, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea codominiului...."
Trebuie facute lucrari de modernizare. Cum aplic art.51, caci NICIODATA LA ADUNAREA GENERALA (de orice fel) nu s-au adunat mai mult de 50% din totalul proprietarilor.....
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie găsită o modalitate prin care sa obțineți semnătura a cât mai mulți proprietari, cu bifarea variantei dacă sunt sau nu de acord cu lucrarea de modernizare propusă. Asta în cazul în care s-a făcut "publicitatea" legala a ceea ce vreți sa modernizati.
Este foarte adevărat ca forma clasică de AG e de mult depășită. Și alegerile se desfășoară acum electronic sau prin corespondență.
Oricum, pretenția ca cei care au votat la acea AG minoritara sa fie reprezentativi în acest caz e exclusă.