avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas?

Buna seara!! As dori daca poate cineva sa imi spuna daca se poate face ceva, in urma unui accident la locul de munca persoana decedata fiind si pensionara, urmasa adica sotia find pensionara de drept 62 de ani avand o pensie de 1200 poate sa ceara pensie de urmas? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2020
Maya P, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:50, 13 Iulie 2020
Nu este clara intrebarea.
Prezentati clar relatia dintre cele doua persoane si situatia in care se afla fiecare dintre ele.
La alegere:
-Pensia proprie(1200).
-Pensia de urmas:
50% din cea a sustinatorului(decedatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia urmas indrecan_cg indrecan_cg Buna ziua. Socrul meu a decedat în urma cu o saptamana. Doresc să stiu dacă soacra mea (sotia) are dreptul la pensie de urmas. Ea este pensionară. (vezi toată discuția)
Pensie de urmas inainte de pensionare radu.s radu.s Buna ziua! Tatal meu a decedat acum o saptamana in urma unui cancer. El inca nu iesise la pensie, avand doar 62 de ani, dar din cauza bolii eram in decurs ... (vezi toată discuția)
Pensie iren2nicu iren2nicu Buna seara, Anul acesta in luna Iulie a decedat unchiul meu, soția este cu accident vascular. Întrebarea mea este, el avea o pensie de 1250 Ron, iar dansa ... (vezi toată discuția)