avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentară

Bună ziua !!
Ptr ca nu exista o cale de comunicare amiabila .... Va rog sa mi spuneți daca exista o lege sau nu care mă obliga la plata pensiei alimentara dupa ce copilul a terminat cl a 12 a ...incepand cu cele 3 luni de vacanta fara certitudinea ca va merge mai departe la facultate ...cum si când sa i cer dovada ca eu trebuie sa plstesc încontinuare ...
Mulțumesc frumos!!
Daca a implinit 18 ani, copilul va trebui sa introduca actiunea, nu dvs. Dar va trebui sa faca dovada frecventarii unei forme de învățământ postliceal sau universitar.
Are 19 ani ...menționez ca mi am facut datoria conform a ceea ce s a stabilit la divorț ..i am platit pensia alimentara ...vreau sa stiu daca mai sunt obligat sa platesc dupa ce a terminat cl a 12 a ...si sa primesc dovada ca are continuitate la facultate ...
Aceasta obligatie ii revine copilului, de a solicita plata in continuare si de a face dovada continuarii studiilor. Deocamdata, dvs. v-ati indeplinit obligatiile.
Adică să înteleg ca eu nu i mai platesc si copilul trebuie sa faca dovada ptr continuitate ..nu ????
da, puteti intrerupe plata si va trebui sa va contacteze sa va ceara pe motiv ca a reusit sa intre la facultate si atunci va trebui sa ii platiti in continuare.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog ... - probleme cu pensia alimentara pe perioada studiilor, mario555 mario555 Buna ziua, Nepotul meu are 22 de ani si anul acesta termina facultatea 3 ani la zi. A primit pensie alimentara conform legii pe perioda facultatii. Intentia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare copil mitroigeorge mitroigeorge Platesc pensie alimentara ptr un copil. acesta implineste 25 de ani in aprilie 2016. Actualmente este pe undeva prin Danemarca. la studii sau la munca , nu ... (vezi toată discuția)