Buna ziua! Vreau sa deschid un magazin tip bacanie., aprozar. Am deschis firma, urmeaza sa inchei contractul de inchiriere spatiu. Care sunt urmatorii pasi? Cand pot incepe sa vand? Mentionez ca voi vinde eu..Sunt la inceput de drum in acest domeniu si nu stiu ce imi trebuie pt astfel de activitate. Va multumesc pentru ajutor!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Contractul de inchiriere spatiu (la adresa unde va fi magazinul) il aceti pe firma.
Apoi cu copie dupa acest contract si hotarare a adunarii generale a asociatilor firmei de deschidere a punctului de lucru la adresa ......., mergeti la registrul comertului sa inregistrati punctul de lucru si sa autorzati pe punctul de lucru codurile caen ale activitatilor pe care le veti desfasura concret la acea adresa.
Toate actele necesare pentru aceasta le veti afla de la registrul comertului. Daca doriti, contra unui comision, va pot ajuta ei acolo si cu model de hotarare
E indicat ca in contractul de inchiriere, termenul de valabilitate sa fie de 3 ani cu posibiltatea de prelungire automata cu aceeasi perioada daca intre parti nu a survenit o alta intelegere in scris prin act aditional la contract, cu minim 30 de zile calendaristice de la expirarea termenului initial. Daca nu apare clar precizarea in contract, la finalizarea primului termen de inchiriere se expira si valabilitate punctului de lucru si va trebui sa mergeti iar la registrul comertului pentru prelungire.
Dupa catea zile de la depunerea actelor la registrul comertului, veti primi de la ei un certificat constatator pentru punctul de lucru. Abia acum puteti face primele cumparari de materiale cu factura pe firma, daca e cazul sa amenajati si sa dotati acel spatiu ca pentru un magazin, sa incheiati contracte pentru utilitatile de la acel magazin, pe firma dumneavoastra.
Faceti copie dupa acel certificat constatator pentru punctul de lucru si mergeti la firma specializata pentru achizitia casei de marcat pe care o veti folosi la acel magazin. Abia dupa asta puteti sa faceti primele vanzari acolo.