Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca vechimea in munca a unui cetatean libanez se poate cuantifica la vechimea in munca prestata pe teritoriul Romaniei?
Concret:
persoana urmeaza a se muta in Romania (unde se va angaja),iar toata vechimea in munca s-a desfasurat in Liban. Nu are cetatenie romana, deocamdata.
Doreste sa stie daca atunci cand va iesi la pensie (in Romania) se va lua in calcul si vechimea avuta in Liban?
Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice
art.19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internațional la care România este parte și/sau regulamente comunitare.
....
Din cate cunosc intre Romania si Liban nu exista incheiat un acord bilateral in domeniul securitatii sociale
Pensii
starsiti
Am vechime in munca 28 ani si 3 luni, Am lucrat si in Italia cu contract 3 ani. Acesti ani lucrati in italia mi se adauga la vechime?
Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensie
Floricica55
Buna ziua! as dori sa stiu daca perioada lucrata intr-o alta tara din UE cu contract de munca se ia in calcul pentru vechimea in cimpul muncii in Romania la ... (vezi toată discuția)