avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca - cetatean strain
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca - cetatean strain

Buna ziua!

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca vechimea in munca a unui cetatean libanez se poate cuantifica la vechimea in munca prestata pe teritoriul Romaniei?

Concret:
persoana urmeaza a se muta in Romania (unde se va angaja),iar toata vechimea in munca s-a desfasurat in Liban. Nu are cetatenie romana, deocamdata.

Doreste sa stie daca atunci cand va iesi la pensie (in Romania) se va lua in calcul si vechimea avuta in Liban?

Multumiri pentru promptitudinea raspunsurilor!
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2020
codrin_codrin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 13 Iulie 2020
Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice
art.19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte.

(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internațional la care România este parte și/sau regulamente comunitare.
....

Din cate cunosc intre Romania si Liban nu exista incheiat un acord bilateral in domeniul securitatii sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii starsiti starsiti Am vechime in munca 28 ani si 3 luni, Am lucrat si in Italia cu contract 3 ani. Acesti ani lucrati in italia mi se adauga la vechime? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine pensia daca lucrezi intr-un stat ue? Renny1906 Renny1906 Lucrez de peste 4 ani in UK, vechimea in munca in tara este de peste 20 de ani, se apropie varsta de pensie, care este procedura legala de iesit la pensie? Se ... (vezi toată discuția)
Pensie Floricica55 Floricica55 Buna ziua! as dori sa stiu daca perioada lucrata intr-o alta tara din UE cu contract de munca se ia in calcul pentru vechimea in cimpul muncii in Romania la ... (vezi toată discuția)