avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspunderea asociatilor si a administratorilor vis a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspunderea asociatilor si a administratorilor vis a vis de neplata salariului

buna ziua, sunt arhitect de profesie si dupa cum stiti noi suntem printre cei mai afectati de criza. Lucrez la o firma de proiectare destul de micuta care nu ne-a platit salariile de 4 luni, si nici contributiile la bugetul de stat pe ultimul an. Am tot indrebat in stanga si in dreapta ce e de facut deoarece contabila mi-a zis in urma cu ceva vreme ca degeaba ii dau in judecata deoarece este o firma cu raspundere limitata si ca nu au nimic pe firma deci in concluzie nu pot raspunde pt neplata salariilor.
Va rog sa-mi spuneti si mie ce e de facut in aceasta situatie , daca am vreo sansa sa-mi recuperez banii sau nu.
De asemenea tin sa mentionez ca i-am rugat in nenumarate randuri sa ma dea in somaj dar au zis ca nu au cum deoarece nu au platit somajul la stat.
Sunt dusa cu vorba in fiecare saptamana ca daca fac si urmatorul proiect o sa primesc ceva din restante, eu merg la munca in fiecare zi ,muncesc dar nu primesc nimic.
multumesc anticipat , astept cu interes :D un raspuns
Cel mai recent răspuns: mihalache veronica , utilizator 19:01, 20 Decembrie 2009
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns pana acum, si astept in continuare pareri! Ce am uitat sa va zic ( nus in ce masura veti zice ca este important , deoarece parerile sunt impartite). Unul din patronii mei este nepotul unuia dintre cei 3 moguli din politica.
Credeti ca asta va afecta in vreun fel procesul de judecata?
Din aceasta cauza el mi-a declarat demult ( cand inca ne intelegeam bine) ca el nu e fraier si el nu plateste datorii la stat, eu neintelegand atunci exact ca e vorba si de contributiile mele.
De-a lungul timpului tin sa spun ca am avut o relatie buna cu angajatorul mai putin asta iarna cand m-a hartuit moral si psihic, am avut si sesiuni la psiholog si dese vizite la urgenta pentru atacuri de panica si anxietate.
Atunci mi-am jurat ca o sa-l fac sa plateasca si acum se pare ca imi ofera posibilitatea asta!
Va rog, cine a trecut prin experiente asemanatoare sau profesional e pregatit sa-mi raspunda la dileme va invit!
Astept cu interes
Cu stima Veronica

mihalache veronica a scris:

De-a lungul timpului tin sa spun ca am avut o relatie buna cu angajatorul mai putin asta iarna cand m-a hartuit moral si psihic, am avut si sesiuni la psiholog si dese vizite la urgenta pentru atacuri de panica si anxietate.
********************************************************************************************
Deci...situatia de fata are efectele unor cauze mai vechi relationale .....
********************************************************************************************
Atunci mi-am jurat ca o sa-l fac sa plateasca si acum se pare ca imi ofera posibilitatea asta!

****************************************************************************************
Aceasta afirmatie este o amenintare -in fapt-
Deci,speta Dv.este bazata pe razbunare.....
Legislatia in vigoare pedepseste asemenea comportamente care prin abuz de lege vrea sa obtina ceva sub titlul razbunarii personale.

P.S- nu mai faceti astfel de afirmatii publice (nici scrise -nici verbale-) pentru ca sunt in detrimentul Dv.
Va rog, cine a trecut prin experiente asemanatoare sau profesional e pregatit sa-mi raspunda la dileme va invit!
Astept cu interes
Cu stima Veronica

Cel mai bine e ste sa va calmati.Solutiqa 3 este cea mai buna dupaparerea mea.Cel mai rau e sa va dati demisia.
Tineti toate chiatantele de la psiholog sau de pe unde ati fost si cereti-le daune.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Tin sa precizez ca situatia conflictuala a durat vreo 2 luni, timp in care patronii doreau defapt sa dea pe cineva afara si nu stiau cum sa faca asta.( deoarece motive reale nu aveau ca sa dea pe nimeni, si nici nu puteau sa ne dea in somaj deoarece au datorii la stat). In ceea ce priveste "amenintarea" pot sa va spun ca eu nu as fi initiat o actiune in instanta daca mi-as fi primtit drepturile salariale din septembrie 2009 si pana acum.( deci precizez ca nu i-as fi dat in judecata pentru hartuire morala) Deci tin sa precizez ca nu vreau sa ma razbun pe ei ci imi doresc doar banii munciti.
Tin sa va spun ca in decurs de 5 luni le-am spus de nenumarate ori vazand ca ei nu au bani , sa ma bage in concediu fara plata si au refuzat de multe ori deoarece mai aveau una alta de facut si nu avea cine sa se ocupe. Ideea lor de la inceput a fost ca cine vrea vine si cand e de munca e , cine nu nu. Dar asta la nivel verbal ,ei , asociatii nu inteleg pur si simplu ca sunt niste formule legale pe care ei trebuie sa le indeplineasca!
Multumesc mult pentru sfarturi!
O zi buna!
Cu siguranta d-nii si d-nele avocati de pe acest forum sunt foarte amabili si ne pot ajuta cu cateva informatii legate si de raspunderea civila delictuala a administratorilor firmei.....
Multumesc anticipat....pentru opinii si puncte de vedere pe acest subiect....

Alte discuții în legătură

Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie-concluzii- rodica_post rodica_post RASPUNDEREA CIVILA DELICTUALA PENTRU FAPTA PROPRIE Concluzii In jurisprudenta acest termen a capatat o alta semnificatie, deosebita de cea din ... (vezi toată discuția)
Denigrare si minciuni intr-o publicatie, cum pot actiona in justitie? muku muku Intr-o publicatie au fost aduse denigrari asupra societatii si produselor comercializate, fara nici un fel de acoperire reala sau dovada, pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila si penala a lucratorului fara forme legale ciprian2097 ciprian2097 Care este legea care prevede faptul ca o persoana angajata la negru nu poate fi trasa la raspundere nici civil, dar nici penal ? (vezi toată discuția)