avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen raspuns la o reclamatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen raspuns la o reclamatie

Buna ziua. Am depus o sesizare UCFIN Unicredit. in 16 mai 2020, pe email. Acestia mi-au preluat sesizarea in 9 iunie 2020 cu mentiunea "Sesizarea Dvs este in analiza noastra. Vom reveni cu un raspuns in termenul legal de maximum 35 de zile lucratoare de la data inregistrarii sesizarii" . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns aici, care e baza legala de 35 zile lucratoare ? Mi se pare exagerat si cu dorinta de descurajare la a mai astepta un raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: buterflies , utilizator 13:17, 14 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ORDONANȚA nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor,emitent Guvernul Romaniei,publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 1 februarie 2002
Articolul 8
(1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 6^1, de la alte autorități sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petitiei la autoritatea sau institutia publică competența.

Articolul 9
În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Raspuns la sesizare alexandru gaman alexandru gaman in cat timp ar trebui , sa primesc un raspuns la o sesizare depusa la ITM ? daca se depaseste termenul , considerabil , in cazul ITM , cum se continua ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcare neregulamentara ... Lumyna Lumyna Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcarea neregulamentara continua pe trotuar a unui autoturism si am trimis-o de pe adresa mea de email pe adresa ... (vezi toată discuția)